Exekuce

• (neregistrovaný)

8. 4. 2007 16:27

Prosím o radu. Zaměstnanec má od roku
    2006 exekuci na výživném 6OOOO a srážím mu z čisté mzdy, kterou má 7137,- částku 293O,-.

Nyní nám přišla další přednostní exekuce, dlužná částka na pojistném 18000 a nepřednostní, penále 38169,-.Prosím, kolik mu mám srážet?

Moc děkuji, Karel

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 4. 2007 18:55

Láďa (neregistrovaný)

Re: Exekuce
      Když je to dlužné výživné, tak mu zřejmě srážíte maximální částku, která je možná. V tom případě vás nemusí další exekuce zajímat, dokud se nezaplatí celé dlužné výživné.

• 9. 4. 2007 17:49

Karel (neregistrovaný)

Ano, srážím vlastně 2/3. Neměl bych tedy srážku rozdělit na 1093 na výživném a daší 1O93 na další přednostní exekuci?
      Jestli ne, tedy jestli srážet 2186,- na výživném, mám něco odepsat na tu další přednostní a nepřednostní exekuci ? Jestli ano, co jim napsat? Omouvám se,nějak jsem v tom zapletený. Děkuji, Karel.

• 10. 4. 2007 8:26

Anna (neregistrovaný)

Dokud nebude dluh na výživném splacený, nemůžete srážet nic dalšího. (Nepíšete, jestli ta exekuce je jen na dlužné výživné, nebo i na běžné.) Až by evenuálně bylo celé uhrazeno, začnete srážet ty další pohledávky - zase nepíšete, která přišla dřív... V každém případě bych těm oprávněným, pro které máte srážet, napsala, že exekuce došla, ale je v pořadí - můžete zkusit odhadnout, kdy na ně asi dojde řada. Podle informací, které jste uvedl, to nebude dřív než za dva roky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).