Re: prohlášení o uplatňování...sleva na
to né,podepište to u prvního jen do května,u druhého na ty dva měsíce a pak zase u toho vašeho,tam na to máte místo,doklady jsou na FÚ,ale určitě je má vaše účtárna taky,ale nevím,proč to chcete podepisovat jinde,když ta sleva je všude stejná a nemá na daně vliv
U toho prvního už jsem to podepisovala v lednu a mam pocit, že na celý rok, tak bych to teď potřebovala zrušit. Chci to změnit proto, že v těchto dvou měsících si v té druhé práci vydělám výrazně víc než v první, takže ta ušetřená daň bude větší. Jak to mohu zrušit u toho prvního, když už jsem to tam podepsala na celý rok? Nějak by to prý mělo jít. Myslím si, že když mi to zůstane podepsané u toho prvního, budou mi výdělek v druhé práci danit a to si to raději nechám danit ty dva měsíce v té práci, kde si vydělám míň a v té druhé budu mít větší slevu- je to tak? děkuji
>to né,podepište to u prvního jen do května,u druhého
>na ty dva měsíce a pak zase u toho vašeho,tam na to
>máte místo,doklady jsou na FÚ,ale určitě je má vaše
>účtárna taky,ale nevím,proč to chcete podepisovat
>jinde,když ta sleva je všude stejná a nemá na daně vliv
Zbytečně si to komplikujete. Na konci roku budete stejně dělat roční zúčtování daně a tam se Vám ta daň srovná, takže je zbytečné na dva měsíce něco měnit.
Opravdu budu muset dělat přiznání? Když budu mit celkem do 150 hod. A výdělek nepřesáhne 6600 měsíčně?
Už tedy nevím jak poznám jestli musím nebo nemusím dělat přiznání.
Takže když to přiznání udělám, tak se mi vrátí ta daň, co v květnu a červnu za mě odvedou až do výše 600,- za měsíc?
>Zbytečně si to komplikujete. Na konci roku budete
>stejně dělat roční zúčtování daně a tam se Vám ta daň
>srovná, takže je zbytečné na dva měsíce něco měnit.
Jako první bych neřešila, jak a proč rušit "růžovku" na nějakou dobu. Důležité je, kde budete mít jaký výdělek. Protože pokud u prvního zaměstnavatele s nižší mzdou bez růžovky vám srazí srážkovou daň, je hotovo a ty peníze věnujete státu. Pokud však u vyššího příjmu nepodepíšete růžovku, srazí vám sice větší daně u druhého, u prvního podle tabulek, ale v ročním zúčtování na jaře za rok Vám stát vrátí vše, co dostal navíc. Rozhodující proto jsou příjmy do a nad 5000,-!! a podle toho bych se rozhodovala, jak dál.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 4. 2007 16:25
Dobrý den, jsem studentka, mám podepsané "růžové prohlášení" u jednoho zaměstnavatele, na měsíce květen a červen bych chtěla u prvního zaměstnavatele prohlášení zrušit a podepsat ho u jiného. Co všechno pro to musím udělat? Jak platnost prohlášení na ty dva měsíce ukončit? - podepsat nějaký papír? Když budu podepisovat prohlášení u nového zaměstnavatele, mohu tam rovnou napsat, že platí pouze na 2 měsíce? Kde se ten růžový tiskopis dá sehnat?
(první zaměstnavatel mi řekl, že než se papírovat v tím zrušením platnosti prohlášení, že by mi v těch dvou měsících nedal žádnou směnu- je to možné, mít to u něj podepsané na celý rok, na 2 měsíce si to podepsat zároveň jinde, ale v té době u toho prvního nepracovat?-mně se to zdá divné)
moc děkuji