Kontrola VZP

• (neregistrovaný)

10. 4. 2007 8:08

Prišel mi dopis,ze se mam dostavit ke kontrole na VZP. V dopise je popsano,jake doklady si mam pripravit.
    - prosim co se mysli pod cestna prohleseni zamestnancu,za ktere je platcem ZP i stat? (mame 2 zamestnankyne na rodicovke dovolene - to potrebujeme nejake cestne prohleseni?)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 4. 2007 8:36

Jana (neregistrovaný)

Re: Kontrola VZP
      VZP hlavně kontroluje hrubé mzdy a odvody,jestli máte správně zaokrouhlováno,data,kdy jste pojištění platili a zda včas,jestli nejste majitel firmy,tak musíte mít plnou moc k přítomnosti provedení kontroly,čestné prohlášení si od zaměstnanů nechte napsat, a rodičovskou dovolenou asi máte někde napsané,že maminka o dovolenou žádá a pokračuje vlastně v prodloužené mateřské.
      Taky kontrolují,zda máte zaměstnance všechny přihlášené,podle jejich dokladů,takže se nebojte,jestli máte dokladů hodně,tak se s nimi můžete i dohodnout,aby přišli oni k vám a máte po ruce všechno,protože kontrolují nejméně 3 roky zpět a těch papírů je hodně. Držím palce,ale mám s VZP dobrou zkušenost.

• 10. 4. 2007 8:49

zdena (neregistrovaný)

a co mam do cestneho prohlasni napsat?
      budou kontrolovat 12/2004 az doposud. Vyplatni termin mame 8. v mesici a v roce 2005 jsme jednou odvedli ZP 9. a jednou 10. (8. padlo na sobotu a nedeli) a misto abychom odvedli v patek,tak jsme odvedli v pondeli :-( Mam z toho docela strach, bude to prvni kontrola

• 10. 4. 2007 10:36

Kristýna (neregistrovaný)

Byla jsem tam v lednu. Je fakt, že kontrolovali 5 let a nebyli ochotni přijet. Jezdí prý jen do opravdu velkých firem na dohodu.
      Ale byli příjemní a zbytečně neprudili. Chtěli si odškrtat všechny přihlášené lidi a odvody dle svých seznamů a našich vyměřovacích základů. Platby odvodu samozřejmě kontrolují a když je to pozdě - je tam penále, ale ten 1 den Vám asi odpustí. Žádné prohlášení nechtěli a mám také paní na rodičovské. Jen, že jsme nahlásili, že šla. Jo a ještě nám poslali seznam toho, co vše chtějí a když jsem tam zavolala - tak chtěli sotva třetinu - je dobré se domluvit.

• 10. 4. 2007 13:02

ZdenaR (neregistrovaný)

Odvody 9. a 10. dne máte správně.
      § 26b/3 zákona o pojistném na všeobecné zdrav. pojištění:

3) Připadne-li poslední den lhůty na sobotu, neděli nebo svátek, je posledním dnem lhůty nejblíže následující pracovní den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).