Re: Špatně počítaná nezd. položka - důch
Zákon o dani z příjmu §38i odst.5 - pokud plátce daně poskytl poplatníkovii dań.zvýhodnění vyšší, než měl dle tohoto zákona, může dlužnou částku dodatečně srazit, pokud neuplynulo 12 měsíců od doby, kdy bylo dań.¨zvýhodnění nesprávně poskytnuto.
Re: Špatně počítaná nezd. položka - důch
Toto není daňové zvýhodnění, ale sleva na dani,ta se sráží za uplynulé zd. období nejpozději do 31.3. §38i odst.2.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 4. 2007 12:59
Prosím o radu, zjistila jsem že jsem si loni špatně zadala jediného důchodce do softwaru a celý rok mu odečítala nezdanitelnou položku, i když na to nemá nárok. Teď jsem to zjistila a nevím co mám dělat. Našla jsem že nedoplatky se se zaměstnancem neproplácejí, ale co já vůči FÚ? Přijde mi logické srazit ten nedoplatek zaměstnanci (celý rok dostával víc než měl) a poslat jí FÚ, ale nechci se do toho nějak zbytečně zamotat. Nemáte s tím někdo zkušenost?