Re: roční zúčtování
Roční zúčtování neřeší problém chyby zaměstnavatele. Ta by měla být ošetřena tak, že s Vámi zaměstnavatel udělá dohodu o úhradě rozdílu špatně sražené daně. V jste přijímala výplatu d vobré víře, že je vše v pořádku. Pokud by jste s dohodou nesouhlasila, šlo by to k tíži zaměstnavatele, pravděpodobně mzdové účetní. Pokud by jste na to přistoupila, potom by se do ročního zúčtování - do sražených záloh dostala i Vámi zaplkacená částka a z toho by se udělalo vyúčtování. Přeplatek v tomto případě budete mít určitě, protože zálohová daň se počítá ze základu zaokrouhleného na stovky nahoru. ( a pokud máte penz. pojištění, to, co je od 6000-18000 se odečítá ze základu)
Olda
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 4. 2007 9:12
Dobrý den,
prosím Vás o radu. Zaměstnavatel mi při ročním zúčtování srazil daň 420,-- Kč. Prý mi špatně srážel daň v průběhu roku, tak mi ji nyní při zúčtování odečetl z výplaty. Četla jsem, že při ročním zúčtování se případný nedoplat nesráží. Jak to tedy je? Pracovala jsem celý rok, nemocná jsem nebyla, ještě mám důchodové pojištění a nyní ještě doplácím, není to špatně, má na to zaměstnavatel právo?
Děkuji Hanka