Na vstupu žádné DPH není, plátce z ČR, nakupuje v EU ( v ostatních členských státech), bez DPH.
Kde jste na to přišla, že se DPH platí z nákupní ceny??? Buď nejste plátce a jen tady tlacháte, nebo máte velmi podstatnou chybu v účetnictví a můžete se těšit na parádní kontrolu.
DPH odvádíte vždy z prodejní ceny - kdyby tomu bylo naopak(z nákupní), tak jsme jako dovozci již milionáři!!!! :-) Dovezu za 1kč a prodám za 100kč, ale odvedu DPH jen z koruny? -to by si na to náš stát tedy posvítil.
Já řeším stejný problém, mám nakoupeno v UK bez DPH, protože jsem si sama nakoupila s VAT 0%, mám pouze paragony ke zboží. Chci být opět neplátce DPH. Co se zásoby,musím z nich odvézt 20% DPH? Nebo zásoby musím někomu prodat a odvézt z prodeje DPH. Nebo mohu prostě nyní prodávat zboží ze zásob jako neplátce? Děkuji za podrobnější info.
Tak jsem to zjistila.
DPH, se musí zaplatit buď z prodeje, před zrušením registrace a to samozřejmě z pořizovací ceny zboží, i kdyby se prodalo za korunu.
Pokud se neprodá před zrušením registrace, tak zaplatit DPH ze zásob, tzn., opět z pořizovací ceny (Po nákupu takového zboží, se do přiznání připsalo DPH z celkové ceny, na další řádek se odpočítalo. Sice nula od nuly pošla, ale přes to, šlo o ODPOČET DPH, podle zákona, takže šup s ním do kasičky ;) finančního úřadu.)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 1. 2011 19:01
Dobrý den, nevím si rady a nemohu v zákonech nikde vyčíst, tuto informaci. Zrušila jsem registraci k DPH. Nyní budu dělat poslední daňové přiznání. Nevím, zda se musí dodanit zásoby zboží, které jsem nakoupila od plátce DPH v jiném členském státě EU (tedy bez DPH).
Za každou radu budu velmi vděčná. Děkuji