Re: Roční zúčtování
Taky si myslím, že to, že jste chtěla potvrzení o příjmu vůbec nic neznamená. Já ho chtěla od manželova zaměstnavatele taky, abych se rozhodla, jestli má požádat o RZÚ nebo si uděláme SZM. Ovšem na druhou stranu, jestli ten účetní potřebuje pro své klidné spaní nějaké čestné prohlášení, tak bych mu ho klidně podepsala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 4. 2007 9:13
Dobrý den,
požádala jsem zaměstnavatele v termínu o provedení ročního zúčtování za rok 2006. Podepsala jsem řádně formulář a přiložila veškeré originály k odpočtu daně. Pro banku k úvěru jsem potřebovala potvrzení o příjmech za rok 2006. Účetní mi sdělil, že mi zúčtování neudělá, protože se domníval, že si jej udělám sama i když má všechny podklady. Teď po mě žádá, abych psala čestné prohlášení, že jsem si nepodávala daňové přiznání a že znovu žádám o provedení. Je to tak správně? Mám mu prohlášení znovu napsat? Vyhrožuje, že neudělá celé firmě mzdy a pokud ano, neudělá mi zúčtování i když mám požádáno. Poradí někdo, co s tím? Děkuji