Re: Záv.a pohledávky uhrazené-není dokla
Prostě žádný doklad.Pan podnikatel si platí jak ho to napadne a mě dává jen doklady k zaúčtování :-(( Např.teď mu tam visí faktury za telefon,protože ty mu prostě zaplatila hodná maminka ze svého účtu (!?!?!?) Není v silách něco vysvětlit.
Re: Záv.a pohledávky uhrazené-není dokla
No to je radost. Pokud zaplatil za s. r. o. nějakou fakturu, pak má pohledávku za firmou a ta mu ty peníze musí vyplatit.
Já bych asi účtovala 355/211 vyplacení peněz společníkovi a pak zápočet 321/355. Společník "splatil" pohledávku tím, že zaplatil fakturu. Sice to bylo časově obráceně, nejdřív on zaplatil fakturu a pak jste mu to proplatili, ale to vůbec nevadí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 4. 2007 9:14
Zdravím,jsem tu zase a opět se ptám a opět děkuji předem za odpovědi...s.r.o. má v saldu závazky a pohledávky které jsou sice zaplacené,ale jelikož jsem nedostala žádný doklad o zaplacení tak je vedu stále jako neuhrazené.Teď se bude firma prodávat a tak bych to chtěla mít vyřízené ,nevím co s tím? A jaké povinnosti pro mě jako účetní plynou z prodeje firmy?Máte někdo zkušenosti s tímto? Díky moc,Patricie.