Kontroly ze sociálky při neschopnosti

• (neregistrovaný)

12. 4. 2007 10:24

Dobrý den.
    Prosím, mám známou, která má rizikové těhotenství. Vím, že záleží na lékaři, ale ptám se čïstě teoreticky:
    1) Má žena při rizikovém těhotenství vycházky, jako při běžné dlouhodobé neschopnosti a nebo jak chce?
    2) Přítel bydlí 60km od jejího bydliště, nejsou tedy manželé, může mít pobyt napsaný tam i tam?
    3) Kontroly z OSSZ chodí sami od sebe a nebo na udání zaměstnavatele?

MOc děkuji Všem za každou informaci.Lenka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 4. 2007 10:42

eliska (neregistrovaný)

Re: Kontroly ze sociálky při neschopnost
      1)ma vychazky jako kdyby byla nemocna (prijde mi to hloupost,ale bohuzel je to tak).
      2) mohla by si napsat pobyt u pritele,ale jestli si muze naspat pobyt na 2 adresy, to nevim
      3) kontroly z OSSZ chodi i samy (na naseho zamestnance prisli a pritom ho nikdo neudal)

• 12. 4. 2007 11:41

Verča (neregistrovaný)

2) já jsem kdysi chtěla neschopenku na 2 místa a nešlo to, musela jsem si vybrat. Pak už ovšem lékaři bylo jedno, že mám trvalé bydliště tam a neschopenku si píšu jinam. Kontrola chodí tam, kde si napíšu neschopnost. Nebo to tak aspoň bývalo, nevím, už jsem dlouho nemarodila, tohle je info z před cca 10-ti lety - ale blanket na neschopenku vypadá stejně, takže pochybuju o změně.

• 12. 4. 2007 11:58

eliska (neregistrovaný)

l

lze si napsat neschopenku na jine misto nez je trvale bydliste a to misto,co je na neschopence,tak tam chodi kontrola

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).