Gravere, to je něco pro Tebe!
Doufám, že se ozve Graver nebo nějaký jiný "počítačový" člověk. Domnívám se, že to je postižitelné, ostatně ve světě už někteří hackeři postiženi byli. Nevím, jaký paragraf by to byl - možná ochrana duševního vlastnictví, možná nekalá soutěž podle obchodního zákoníku,...? Možná §152 trestního zákona? Nebo §257 TZ? Nebo přímo §257a TZ?
(jak se tak dívám, ten trestní zákoník je velice zajímavá četba...)
Re: Gravere, to je něco pro Tebe!
Takže když bych někomu na jeho stránkách dejme tomu jen opravovala pravopisné chyby, tak to je naprosto nepostižitelné? Jana F.
>>>>>jaký paragraf by to byl - možná ochrana duševního
>>>>>vlastnictví, možná nekalá soutěž podle obchodního
>>>>>zákoníku,...? Možná §152 trestního zákona? Nebo §257
>>>******************
>>Ježíš, proč byste to dělala? Každý ať si má na SVÝCH
>>stránkách hrubek dle své libosti. A proč vůbec máte
>>potřebu se někomu (byť jen teoreticky) šťourat ve
>>stránkách?
>
>Nemám, někdo se má naopak potřebu šťourat v těch
>mých...
Vidíte, jak je ta čeština zajímavý jazyk? Vy se zeptáte jako postižená a hned to dostanete "vyžrat" jako viník. :-)
Hmmm, tak to je dost smutné. Mně to připadá jako otevřít cizí dopis, něco do něj dopsat a poslat dál adresátovi. Pokud je viditelný projev přímo cílem, tak bych to považovala za velmi ale velmi osobní. Je to možná blbá otázka, ale existují nějaké statistiky-třeba u nás - jak často k takovým průnikům dochází nebo u jakých stránek nejvíce ( podle tématiky) a jak jsou narušitelé odhalováni?Myslím si, že se moc na veřejnost nedostane, snad jen když se mluví o narušení nějakého bankovního systému. Zuzik
To téma je opravdu zajímavé samo o sobě, děkuji za všechny odpovědi. Pokoušela jsem se v tom orientovat, našla jsem projednávaný návrth trestního zákona (proti počítačovým pirátům?) třeba tady:
http://blog.vyvojar.cz/bst/archive/2005/09/15/6586.aspx
Zřejmě tedy neschválené, měly to být § 204-206, bylo to tam ještě širší než teď v § 257, trestný by byl už pokus.
Zuzík má pravdu - i kdyby nedošlo k nějaké škodě, tak to taky vnímám něco jako porušení listovního tajemství. Jana F.
Není třeba mně brát až tak doslovně.
Mně se takové počínání ( jako každá zlodějina,podvod, znásilnění mého duševna)prostě zdá nemorální, neetické a odporující dobrým mravům. Pokud si s tím nedokáže naše policie a náš trestní řád poradit, pak bychom se měli snažit sebe co nejvíce ochránit sami.
Re: Vniknutí do cizích stránek - trestno
možná,že byste si mohla přečíst širší pravidla Diskuzního fóra ,dostat se sem může každý,kdo potřebuje nejen pomoci,ale i kdo je ochoten poradit a myslím,že to je super,poradit pomoci a i něco se přiučit,normální člověk musí mít radost,že to takhle krásně fungule
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 4. 2007 15:18
Předem zdůrazňuji, že nemám na mysli nic konkrétního a zajímá mě to čistě teoreticky. Zároveň se omlouvám za laické vyjadřování. Kdybych se dejme tomu dostala do editace dejme tomu tohoto webu (nepadejte smíchy ze židlí :-)) a něco tady upravovala - je to trestné? Jsou na to nějaká pravidla a dala by se někde najít? Jana F.