Re: OSVČ a automobil - vyřazení
Nebudu jej prodávat jen ho chci využívat k osobním účelům, tudíž ho vyřadím z daň. evidence, ale největší problém je, že ho chci předělat na osobní počet míst k sezení 7.A nevím zda mi zde nevznikne povinnost vrátit DPH, jelikož doposud v podnikání bylo v N1.
Re: OSVČ a automobil - vyřazení
Při přestavbě užitkového automobilu na osobní se podle §13 odst.4 g jedná o zdanitelné plnění. Dnem schválení technické způsobilosti dopravním inspektorátem je třeba uplatnit daň na výstupu. Základem daně je cena zjištěná po přestavbě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 4. 2007 16:52
Jsem OSVČ, který podniká a měl nákladní automobil na leasing vložený v majetku firmy.Po zaplacení leasingu, u kterého jsem si uplatňoval DPH jelikož se jednalo o automobil N1, jsem se rozhodl vyřadit automobil z podnikání, ale nehodlám ho prodat budu ho dále využívat ovšem jen soukromě. Chtěl bych jej ale předělat na osobní tj. zvýšit počet míst k sezení na 7. Hrozí mi nějaké riziko s vrácením DPH, které jsem si nárokoval v období, kdy jsem měl automobil v podnikání. Děkuji