Prodej podniku

• (neregistrovaný)

15. 4. 2007 17:55

Dobrý den, můžete mi prosím, vysvětlit rozdíl mezi koupí podniku a společností. Společnost v konkursu má koncesi na mez. dopravu. Zájemce chce odkoupit společnost vč. licence, soud dal souhlas s prodejem podniku. Patří prosím, do toho podniku i licence...dejte mi prosím, případně odkazy, kde hledat...Děkuji všem a přeji sluníčkový den))

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 4. 2007 20:19

xxl (neregistrovaný)

Re: Prodej podniku
      Nahoře v záhlaví této obrazovky pod záložkou ZÁKONY si najděte živnostenský zákon. Začíná to § 45 a je tam vše uvedeno. Podle dalších paragrafů bych řekl, že je kdeco u živnosti, ať u FO nebo společnosti, m.j. vázáno na jména.

• 16. 4. 2007 9:55

pája (neregistrovaný)

U podn.FO je živ.oprávnění vždy vázáno na jeho jméno a příjmení, pod kterým podniká. U PO se změnou majitele ve vztahu k živ.oprávněním nic nemění, protože název společnosti zůstane, IČ rovněž i sídlo, takže není třeba co měnit. POkud by nový majitel změnil název, musel by žádat o výměnu živ.oprávnění.
      Vydaná licence na mez.dopravu je vydána na PO, tedy platí dále. Pozor ale na odpovědného zástupce pro tuto živnost, jestliže se změnil, musíte žádat na ŽÚ o schválení nového(na koncesi), na ŽL jen ohlašujete.

• 16. 4. 2007 12:24

Petra (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď)). Ještě mám malinkatý dotaz jaký je rozdíl mezi koupí podniku a převodem obchodního podílu společnosti...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).