Re: Zdravotní pojištění - MÚ č. 4/2007
Zaměstnanec. Bude mít výplatu mínusem a zaplatí to při příští výplatě do pokladny.
Re: Zdravotní pojištění - MÚ č. 4/2007
Pokud není zaměstnanec státním pojištěncem, potom se musí vždy sledovat, zda dosáhl minimálního vyměř.zákl. pro odvod zdrav.pojištění. To znamená, že pokud je někdo nemocný od 3. kalendářního dne v měsíci do konce měsíce (nebo déle), potom musí za 1.+2. kal.den zaplatit ZP. Někdy se může stát, že 3. kal. den odpracuje, ale za 1.+2. (so+ne) + 3. také nesplňuje tuto podmínku minim.vyměř.základu.To samé, pokud je nemocný od 1. do 29. kal.dne v měsíci a 30.+31. kal.den připadá na sobotu a neděli. Kvalitní program na mzdy by to měl ale ohlídat a zdravotní pojištění zaměstnanci srazit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 4. 2007 13:29
Dobrý den,
ve mzdové účetní č. 4/2007 na str. 28 jsem se dočetla
"je-li zaměst.např. od 3.dne kalend.měsíce (pondělí) uznám práce neschopným a je nemocen nepřetržitě do konce tohoto kal. měsíce, musí být zaměstnavatelem odvedeno pojistné z poměrné části minimálního vyměř. základu za první dva kalend.dny nemoci (platí v plné výši zaměstnanec). Jak tomu mám rozumět?
To se musí odvádět ZP, když v podstatě by bylo 1.a2. SO a Ne?
Může mi to prosím, někdo vysvětlit.
Moc děkuji a přeji pěkný den
M.