Dovolená?

• (neregistrovaný)

16. 4. 2007 18:06

Dobrý den,
    jsem zaměstnána na 20 hodin týdně ( 3 dny, jak kdy) a jsem placena za odpracované hodiny. Mám nárok na dovolenou? Kde to najdu?

Děkuji Jarka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 4. 2007 0:05

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Dovolená?
      Jakou máte smlouvu? Pokud pracovní poměr, pak ano. Pokud dohodu o prac. činnosti, pak pouze tehdy, máte -li ji v dohodě sjednanou.

• 17. 4. 2007 7:19

Jarka (neregistrovaný)

Mám pracovní poměr, ale těch dvacet hodin můžu a nemusím odpracovat. Když budu mít za měsíc jenom 50 hodin, tak dostanu
      50 x 110,-Kč. Tak asi nemám nárok, že? Z čeho by se vycházelo? Když nemám pevnou pracovní dobu?

Děkuji Jarka

• 17. 4. 2007 9:59

hanka (neregistrovaný)

Personalisté ve firmě , kde jste zaměstnána bohužel nezjistili , jaké změny se staly v této oblasti od 1.1.2007 . Tento druh pracovní smlouvy "mohl" a byl tolerován do konce roku 2006. Teď musí být stanovena vaše týdenní pracovní doba, od které se odvíjí další nároky. Pokud máte pracovní smlouvu , musíte viz výše mít nárok na dovolenou .

• 17. 4. 2007 21:22

Verča (neregistrovaný)

Stanovení týdenní pracovní doby ale muselo být i podle starého ZP. Tak, jak je popsáno, vypadá to spíše na uzavření DPČ a sjednat si dovolenou. Pokud Vám sjednají týdenní pracovní dobu a vy za měsíc neodpracujete sjednaný rozsah hodin, mělo by se na rozdíl nahlížet jako překážky na straně zaměstnavatele a platit vás průměrem. Pokud Vám sjednají raději nižší úvazek a to, co by bylo nad sjednaný úvazek, ale do 40 hod/týden nejednalo by se o práci přesčas.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).