Re: Dovolená?
Personalisté ve firmě , kde jste zaměstnána bohužel nezjistili , jaké změny se staly v této oblasti od 1.1.2007 . Tento druh pracovní smlouvy "mohl" a byl tolerován do konce roku 2006. Teď musí být stanovena vaše týdenní pracovní doba, od které se odvíjí další nároky. Pokud máte pracovní smlouvu , musíte viz výše mít nárok na dovolenou .
Re: Dovolená?
Stanovení týdenní pracovní doby ale muselo být i podle starého ZP. Tak, jak je popsáno, vypadá to spíše na uzavření DPČ a sjednat si dovolenou. Pokud Vám sjednají týdenní pracovní dobu a vy za měsíc neodpracujete sjednaný rozsah hodin, mělo by se na rozdíl nahlížet jako překážky na straně zaměstnavatele a platit vás průměrem. Pokud Vám sjednají raději nižší úvazek a to, co by bylo nad sjednaný úvazek, ale do 40 hod/týden nejednalo by se o práci přesčas.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 4. 2007 18:06
Dobrý den,
jsem zaměstnána na 20 hodin týdně ( 3 dny, jak kdy) a jsem placena za odpracované hodiny. Mám nárok na dovolenou? Kde to najdu?
Děkuji Jarka