Re: Špatně provedené zplatby faktury
tak pokud ji investor nema ve svem UCE pouze ji zaplatil,tak bych se domluvila nasledovne - tomu komu prisla platba na ucet,aby ji zpet vratil investorovi (investor by zauctoval v roce 2006 jako chybna platba provedena z uctu a v roce 2007 jako vraceni chybne platba provedene z uctu). No a vy fakturu zaplatite v roce 2007.
tak to bude slozite. A co se domluvit s investorem, ze si platbu v roce 2006 da jako chybnou platbu z uctu. Vy mu ji zaplatite v roce 2007 (on si to da jako vraceni chybne platby) a vy si tou platnou uhradite fakturu. Neni to optimalni reseni,ale mozna by to slo.
Vyřešila bych úhradu s investorem, dodavateli je to jedno, má uhrazeno.
Sepište tedy jakýsi zápis , že investor uhradil fakturu v.s..., komu..., v částce.... a na jaký účet, a jemu tuto částku uhraďte v hotovosti, nechte si dát stvrzenku. Bylo by vhodné se v zápise zmínit, že nemá v účetnictvá tento závazek (takže platil za vás) a také, že toto bylo zjištěno při inventarizaci záv.a pohledávek, datum aby byl již v roce 2007, aby bylo zřejmé, že se bude týkat již roku letošního.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 4. 2007 8:25
Potřebuji poradit,
manžel pracuje na stavbě, kde zpětně provedli smlouvu o dílo a stal se generálním dodavatelem stavby. Investor nechal přepracovat veškeré faktury související s danou stavbou na manželovu firmu. Veškeré platby na stabbu řešíme my. Investor nám na základě faktur zasílá finance.
Mám však jednu fakturu, kterou investor uhradil sám v loňském roce a já jí mám evidovanou jako neuhrazenou. Je psaná na nás a investopr jí uhradil ze svého účtu.
Jak tuto situaci vyřešit, aby jsme my měli vyřešenou platbu?
Předběžně jsme o tom mluvili s investorem a daným dodavatelem. Všichni jsou ochotni něco s tím provést, ale já nevím jak nejlépe, aby všechny strany byly uspokojeny a nevznikl jim další problém...účetnictví, daně atd....
Děkuji
I.F.