Re: DE - zapomenuté náklady 2006
Tak s tím jsem nikdy problém na fú neměla, Vy ano?
>>>>Prosím o radu - vedu DE a podařilo se mi neuvést do
>>>>nákladů 3 hotovostní úhrady faktury za zboží,
>>>>prokazatelně uhrazené v r.2006 (jde o noviny) v
>>>>úhrnné
>>>>výši 1900
>>>>Kč (v DPH proběhly) .... jak to nejlépe řešit? v 2007
>>>>jako nedaňový výdaj, aby vypadly ze závazků nebo
>>>>dodatečné 2006 ? Má to smysl pro nějakých cca 225 Kč
>>>>a
>>>>navíc jsme podávali společné zdranění? já si myslím,
>>>>že
>>>>ne, radějí to obětovat.... nebo je ještě nějaká
>>>>cesta?
>>>>děkuji za rady
>>>
>>>Já bych to nedaňově vyřešila letos, ta námaha za to
>>>nestojí...
>>
>>A to si jako FO daňově uplatňujete denní tisk ? :-)
Já taky ne, já si nikdy noviny do nákladů nedával :-))
>
>Tak s tím jsem nikdy problém na fú neměla, Vy ano?
díky taky si myslím-třeba se mi to sejde k dobru - a ty noviny neuplatňuju pro svou potřebu, já je prodávám - je to novinový stánek-prostě jsem to zašmodrchala. A myslím, že klidně můžete jako FO odebírat např. časopis účetnicví - nebo Hospodářské noviny, záleží v čem podnikáte....
Jasně a kdo má živnost na protipožární služby si dá do nákladů Ohníček a soukromý zahradník Mateřídoušku :-). Mluvím tu o tom, že si nebudu dávat do nákladů MF Dnes ani Lidové noviny, protože nevidím jedinou souvislost mezi příjmy z podnikání a čtením MF Dnes. A pokud mi tu někdo napíše, že v MF Dnes občas vyjdou nějaké daňové rady, tak je to stejná blbost, jako že v televizi občas někdo radí v Sama doma a proto si vesele fláknu televizi do nákladů a to 100 % :-)))
Co se týče chlapů, tak já raději nemyslím , protože vymyslím vždycky nějaký šílený průšvih.
Ono vůbec je tady těch chlapů poskrovnu...jen houšť, jen houšť! A když k tomu budou ještě i myslet, tak to mně tady budete mít pořád :-))
Když tady ti chlapi tak odpovídají, tak si vždycky představuju, jak asi vypadají a to je fičák ! Zuzik
A zrovna Tebe si představuji jako super muže v nejlepších letech !
I tak Ti odpouštím ;-)
I tak to ale byla přínosná debata, protože i my valíme noviny (ne zboží) do daňových nákladů jen to sviští a jako dobrý účtaři si to taky umíme obhájit. A když ne, tak to tam prostě nedáme. A vovovo tom to je ! Zuzik
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 4. 2007 10:07
Prosím o radu - vedu DE a podařilo se mi neuvést do nákladů 3 hotovostní úhrady faktury za zboží, prokazatelně uhrazené v r.2006 (jde o noviny) v úhrnné výši 1900 Kč (v DPH proběhly) .... jak to nejlépe řešit? v 2007 jako nedaňový výdaj, aby vypadly ze závazků nebo dodatečné 2006 ? Má to smysl pro nějakých cca 225 Kč a navíc jsme podávali společné zdranění? já si myslím, že ne, radějí to obětovat.... nebo je ještě nějaká cesta? děkuji za rady