Potvrzování dobropisů dle zákona o DPH

• (neregistrovaný)

17. 4. 2007 10:25

Mohl by mi někdo poradit jak vyzrát na velmi chladné úřednice z FÚ, kterým nestačí, že dobropisy posíláme doporučeně, ale chtějí na každý jednotlivý potvrzení od zákazníka o převzetí a zaúčtování. Nevím, jak bychom něco takového mohli získat v případě řetezců jako je Bauhaus, OBI, Tesco....O co se v zákoně o DPH opírají, lze jim tvrdit, že zákazník převzetí potvrdil telefonicky a požádat je o náhodný výběr, který si necháme potvrdit. Poraďte, prosím!!!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 4. 2007 10:33

jj (neregistrovaný)

Re: Potvrzování dobropisů dle zákona o D
      Zkušenosti s řetězci chápu, nešlo by jako uznání dobropisu požadovat případnou likvidaci či zápočet? Nebo vyčlenit jednu pracovní sílu na vyřizování dbp, že by objížděla... Je to nadnesené, ale to by se asi líbilo nejvíc. Nebo si nechávat potvrzovat nějaký seznam dbp za období, třeba měsíc, je-li jich víc. A tomu fakt obětovat jeden pracovní den a dojet si tam. Už mlčím... :o(

• 17. 4. 2007 13:10

Re (neregistrovaný)

Dobrý den,
      jediné čím jsme je umlčeli - dodatečně jsme vše dotiskli a rozeslali k potvrzení.
      Také byly úřednice přísné, a nic nám neodpustily.
      Vím, že jsem Vás nepotěšila.
      Re

• 17. 4. 2007 17:11

V (neregistrovaný)

Problematickým zákazníkům posílám na doručenku, kterou po vrácení připnu k dobropisu. Také jsem z toho nadšená.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).