Re: Úhrada za havárii-účtování DPH-Spěch
Dostanete tzv. "krycí dopis" od pojišťovny s podklady, a tam bude vše uvedené, a na základě toho si odpočtete DPH.
Ovšem s odpočtem DPH já osobně bych počkala na příští měsíc, až budu mít krycí dopis od pojišťovny v ruce, a zároveň zaúčtováno.
Čili: žádnej spěch-žádnej stres :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 4. 2007 15:01
Našemu služebnímu autu se cestou k zakázce vysypalo sklo od odlétnutého kamene... Oprava byla nutná ihned a proto nám pojišťovna nahlásila nejblížší autorizovanou opravnu.Automechanik ale odeslal po dohodě fakturu bez DPH rovnou pojišťovně k proplacení a našemu šoférovi dal k proplacení pouze doklad o DPH. Jde jen o výdaj.pokl.doklad,kde je číslo faktury a výše DPH. Kopii faktury se mi nepodařilo sehnat.
Jde mi o to,jak mám DPH účtovat? Ještě jsem se s tímto nesetkala. Vždy mám fakturu z opravny v ruce a proplácím ji, pojišťovna pak zašle úhradu (bez DPH). Mohu toto DPH dát do odpočtu? a jak to mám zaúčtovat, když "neznám" základ daně a nemám na něj doklad?
Prosím, poraďte mi, musím ještě dnes vyplnit přiznání k DPH a nesedí mi základ a k tomu DPH....
Děkuji!!!