Re: Cestovní náhrady
1. Cenu PHM na paragonu použijete pro výpočet náhrady za 1 km.
2. Zaměstnanec, který s ním cestoval bude mít samostatný cestovní příkaz, kde pak uvede jen to stravné.
3. Občerstvení neproplácíte, vyplácíte stravné.
Doufám, že máte směrnici pro pracovní cesty a vyplácení náhrad.
Ještě doplním jak vypočítáte tu náhradu za 1 km:
v TP máte údaje o spotřebě, možná jen jednu, tak tu jednu, jestli více, sečtete , např. město: 9, 90 km: 5,9 120 km: 7,9, tzn. průměrná spotřeba je 7,6, cenu phm budete mít. 27,50.
Tak: 27,50 x 7,6 : 100 = 2,09 + zákl.náhr. 3,80 = 5,89 a to je náhrada za 1 km.
No tak o těch směrnicích nic nevím, převzala jsem všechno po účetní, která šla do důchodu. Zjistím, jestli se tady něco vyskytuje, co když ne?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 4. 2007 15:06
Prosím o radu, zaměstnanec vyslaný na služební cestu použil vlastní auto, přinesl účtenky za spotřebované phm. Proplatím je ve vyúčtování služební cesty nebo pouze použiji cenu pohonných hmot a vypočítám skutečnou spotřebu? Dále měl sebou spolucestujícího, musí si i on vystavit cestovní příkaz nebo stačí cenu stravného vynásobit na příkazu prvního zaměstnance dvěmi?
A poslední věc, pokud zaměstnanec přinesl i účtenky za občerstvení, co s nimi udělám?Musím je proplatit?Myslím si, že to není moje povinnost, pokud mu vyplatím stravné.
Jsem začátečník.