Re: Zahraniční pracovní cesta
Můžete mi sdělit, podle čeho soudíte, že poskytnutí kapesného musí být plošné? To přece v zákoníku práce nikde není.. V případě, že nemám sjednáno v kolektivní smlouvě nebo v předpise, můžu klidně s každým zaměstnancem sjednat před cestou podmínky individuálně. 'Zádný předpis mi to nezakazuje.Spíš bych se obávala, že přesto, že je zajištěno stravování, musíte zaměstnanci doplatit stravné. Buď nemáte sjednáno krácení, tak má nárok na plné stravné, nebo krátíte, ale maximální sazba krácení je pouze 25% za každé poskytnuté jídlo, čili denně 3x25% a zbytek musíte doplatit.
Re: Zahraniční pracovní cesta
Děkuji za doporučení, šlo mi pouze o kapesné, o stravném vím a ve vnitřní směrnici je upraveno krácení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 4. 2007 10:15
Zaměstnanec v rámci vzdělávání uskuteční zahraniční pracovní cestu. Vše je zajištěno prostřednictvím cestovní kanceláře - doprava, ubytování, stravování. Má organizace povinnost poskytnout zaměstnanci kapesné? § 180 ZP říká, že "může", takže vlastně můžu a nemusím?