Re: služby za zprostředkování osobou z E
Zrovna jsem se vrátila ze školení. Dle ing. Langerové je místo plnění u zprostředkovacích služeb , místo, kde je služba uskutečněna tj. Slovensko. Takže do našeho přiznání vůbec nepatří. Slovenská firma by Vám měla fakturovat se slovenskou daní. Můžete požádat o její vrácení na Slovensku, nebo dát celé do uznaných nákladů.
Jestliže Vám fakturovala bez daně je to jejich problém.
takže dávám jen do nákladů 518/321 a dph neuvádím a jak je to prosím s dopravou.
firma ze slovenska nám děla dopravu s polska do čr, jako místo uskutečnění se teda bere čr? tuto fakturu jsem si uvedla do řádku 330,230 je to správně?
děkuji
Pro VV: Můžu se Vás zeptat, čím to Ing.Langerová zdůvodnila?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 4. 2007 11:49
dobrý den,
prosím mám jednu otázku.
přišla mi fakturka od firmy která je registrovaná na slovensku, nám zprostředkovala nám služby za uveřejnění naší firmy na www.poziadavka.sk
učtuji normálne na 518 ale musím to také uvest na řádky 330,230? jako služby poskytnutá osobou reg. v EU?
děkuji