Zápočtový list

• (neregistrovaný)

18. 4. 2007 12:13

Prosím o radu. Po přijetí nového zaměstnance do firmy z něj stále nemohu dostat zápočtový list. Je nutný a co se stane, když ho nedostanu? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 4. 2007 12:37

iveta (neregistrovaný)

Re: Zápočtový list
      jsem sice začátečnice,ale paní,která mi předávala agendu, tvrdila,že zaměstnanec nemusí zápočtový list odevzdat,ale pak mu při jeho odchodu dáte jen odpracovanou dobu u vás.Snad je to dobře a někdo to ještě potvrdí.

• 18. 4. 2007 12:41

Jitka (neregistrovaný)

Já to řeším tak, že zavolám přímo do firmy aby mi ho poslali, vždycky
      mi vyhověli. Pokud neuspějete, nechte si od něho hlavně podepsat, jestli neměl žádné nemocenské - kvůli kontrole OSSZ.

• 18. 4. 2007 13:12

renata (neregistrovaný)

Zápočtový list je nutný hned z několika důvodů:
      - předchozí doba nemocenské kvůli podpůrčí doby
      - zda byly prováděny nějaké srážky ze mzdy jako je exekuce apod.
      - a samozřejmě pro event. zápočet praxe

Pokud jej zaměstnanec nedonese, měl by jej z bývalého zaměstnání sehnat co nejdříve. Bývalý zaměstnavatel je povinen dle ZP mu jej do 8 dnů po ukončení PPV vydat.

• 18. 4. 2007 18:33

Verča (neregistrovaný)

Paní Jitko, kam budete volat, když nebudete vědět, kde byl zaměstnanec zaměstnán?? Kam budete o co volat, když vy budete jako jeho další zaměstnavatel např. opět na plný úvazek??

Paní Renato, zaměstnavatel má povinnost vydat potvrzení, zaměstnavatel nemá povinnost ho nikam předávat. Dobu předchozí nemocenské lze získat na sociálce. Pokud mám nějaké exekuce?? Když Vám je nenahlásí, nemáte co srážet. Do té doby, než vás požádá soud (až si zjistí, kam zaměstnanec nastoupil) nic srážet nemůže. A na co je třeba zápočet praxe?? V podnikatelské sféře není třeba, ve státní sféře má možnost a někdy musí zaměstnanec dokládat i jiným způsobem.
      Až najdete zákonnou povinnost zaměstnavatele předávat potvrzení o zaměstnání novému nebo dalšímu zaměstnavateli, dejte vědět. Je to hodně důležité pro moji práci. Díky za info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).