DPH služba s místem plnění v EU

• (neregistrovaný)

18. 4. 2007 13:25

Prosím o pomoc, mám fakturu z Itálie na výměnu pneumatik - auto je ve firmě registrované v ČR, služba byla provedena v jiné zemi EU a mám ji včetně DPH - 1000 EUR je základ a 200 EUR DPH. Firma je plátcem u nás, jak mám postupovat v tomto případě, neměla by faktura být uvedena bez DPH?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 4. 2007 16:20

Zuzik (neregistrovaný)

Re: DPH služba s místem plnění v EU
      Měla. Pokud v EU fungují stejné předpisy ohledně DPH, jako u nás ( jako že jo) , pak dle našeho ZDPH §10 odst. 5 (práce na movité věci včt.oprav dop.prostředků) je místem plnění místo území ČS, který vydal DIČ, které tato osoba (Vy) poskytla pro poskytnuté této služby. Aby se dala daň.povinnost přesunout do TZ dle § 10 odst.5, pak se mělo taliánům doložit, že movitá věc opustí jejich zemi a že jste plátci DPH.
      Nutno říct, že asi taliánům nikdo nesdělil, že jste plátci DPH a taky nedoložil prohlášením, že dopr.prostředek, na kterém byla výměna uskutečněna, bude přepraven do naší země, tj. JČS. Takže byl použit jejich ekvivalent našeho §10 odst. 4 a 5 věta druhá a považovali za místo plnění zemi, kde byla služby poskytnuta.
      Ale znáte taliány,horké slunce,horká krev.
      Bohužel ale pro Vás stejně vyplývá, že musíte DPH odvést a to dle ust. §15 odst. 4 ZDPH, protože (jak uvádím výše u §10 dost. 5) je místem plnění tuzemsko-plátce z JČS, které byla služby poskytnuta. A to z celé ceny tj. 1200 EUR.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).