Re: roční zúčtování.prosííím moc spěchá
Výpočet mi vyšel stejně, ten velký rozdíl zřejmě bude plynout z toho, že si neměl kde uplatnit dítě a slevu na poplatníka, kterou si může v ročním zúčtováním uplatnit celou. Co spíš nerozumím je to, že i když by Vám podepsal, že od srpna neměl žádné jiné příjmy, ale předtím byl v zahraničí, nic na to nemění fakt, že si musí sám podat přiznání.
Re: roční zúčtování.prosííím moc spěchá
Tak pokud tam dělal na černo, tak to je asi v pohodě. On Vám ale musí podepsat prohlášení, kde je uvedeno, že nemá žádné příjmy nikoliv čestné prohlášení.
Takže pokud neměl žádné zdanit. příjmy nebo příjmy od více zaměstnavatelů postupně za sebou, tak přiznání samozřejmě nemusí podat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 4. 2007 17:23
Dobrý den.Provádím roční zúčtování ze zav.činnosti.Zaměstnanec v průběhu roku pobýval v zahraničí,avšak na tuto dobu mi podepsal čestné prohlášení,že nepobíral žádné příjmy,dále byl na UP a srpnu nastoupil k nám na HPP.Takže roční zúčtov.pouze z příjmů od nás.Vychází mi přeplatek 10970,- a zdá se mi to nějak hodně.prosím poradte.
Hrubá mzda:102723,-
pojistné:12844,-
=89800 ZD
vypočt.dan:10776
sleva poplatník:7200,. ?
sleva dítě:3500,- (narození 12.6.2006)
dan:76,-
sraženo na zálohách:11046,-
rozdíl:10970,-!!