OT: Myšlenky přepracované účetní :-)

• (neregistrovaný)

18. 4. 2007 21:20

Dnes jsem spočítala naše dph-áčka a propadla jsem hlubokému zoufalství, kolik budeme muset zaplatit. Účty jsou po březnových daních poněkud vyprázdněné, jednomu velkému klientovi se nějak nechce platit ... a po úhradě dph nám na účtu zbyde h**** ... no víte co :-(( Pak jsem dávala příkaz na úhradu daní do banky a do toho mi zněla ta reklama na Vodafone... "Pes jitrničku sežral, docela maličkou.... " atd. - znáte. A mně v té chvíli napadla taková parodie na tu písničku. Zkuste si taky zazpívat:

---
    Berňák nám daně sežral
    vůbec ne maličko.
    Za to bych politiky
    praštila paličkou!
    Plakali poplatníci -
    pro firmy byl to hrob.
    Na závěrečné zprávě
    byl nápis těchto slov:

(a zase znova dokola)
    ---

Vidíte, jaké následky má náročná daňová sezóna pro jednu unavenou paní účetní :-)))

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 4. 2007 21:39

Jitka_D (neregistrovaný)

Re: OT: Myšlenky přepracované účetní :-)
      Evo, tak tomu co píšete moc rozumím. Už třetím rokem mě popadá podobná krize z daní (a nejen svých) Dokonce dnes bych měla mít oslavovací den, slíbila jsem si, že až odešlu poslední splátku (povolenou) jedné šílené daně jedné firmy z roku 2005, tak si otevšu šampus. Ale euforie z toho nepřichází a tak neotvírám nic.
      Nebyl by čas teď na tu přírodu. Jak se vyvíjí nápad na stránky o turistice, jeskyních, focení .... ??
      Příroda nás nevysává, jen na ní nějak zapomínáme, žejo:)

• 18. 4. 2007 21:44

Eva M. (neregistrovaný)

Jéé, Jitko, vy si pamatujete? Nápad by byl, materiálu je taky dost, jen ten čas není. Vždycky si říkám "Po daních se do toho dám..." a pak dodělávám restíky a zase je před dalšími daněmi :-(
      Aspoň jezdíme na pravidelné výlety a fotíme a píšu z toho deníček. V sobotu jsme byli (samozřejmě) ve skalách a později odpoledne u Máchova jezera. Pár lidí na pláži bylo, ale ve vodě jsme byli kdovíproč sami (nápověda: teplota vody dle info na internetu 12´C). Víte, jaká je to pohoda, mít Mácháč pro sebe? :-)) Pak jsme ještě objeli kolem dokola na šlapadle a bylo nám krásně. A pak zase hajdy domů... a k počítači...

• 18. 4. 2007 21:54

Jitka_D (neregistrovaný)

Nejen pamatuju, já se na ně těším:) Tak aspoň, že se materiál tvoří, to já zahanbeně přiznám, že u nás zůstává jen u předsevzetí. Už měsíc plánujeme výlet na Kokořín a vždy z toho sejde. Jezero mít jen pro sebe je sice hezká představa, ale těch 12° bych nepřežila... kdybyste nebyla účetní a měla čas v zimě, tak se asi koupete mezi kry (krami) sakra jak se to píše...

• 18. 4. 2007 21:41

Jana F. (neregistrovaný)

Tedy Evičko, já nad vámi žasnu a chechtám se jak blázen :-)))))). Fakt mi to zvedlo náladu, celý den se mi nic nedaří a propadám zoufalství, ale už je mi o moc líp :-). Navrhuji, aby to byla naše účetní hymna a doufám, že si jí jednou od plic zazpíváme na nějakém srazu :-). Jana F.

• 18. 4. 2007 21:49

Eva M. (neregistrovaný)

Účetní hymna? Jéé, to je krásnej nápad :-))) To bych zvládla i vyzpívat. Já mám totiž hudební hluch a hlas s minimálním rozsahem, takže nezvládám výšky ani hloubky. Ale hymnu zvládnu i po několika deci vína :-))) A ten sraz by to fakt chtělo, už si ho slibujeme pěkných pár let ;-)

• 18. 4. 2007 22:01

Jitka_D (neregistrovaný)

Ne, že bych chtěla oponovat, ale pro účetní hymnu mi tam chybí cosi o rusuturu (jak se zde toto musí nazývat)

• 18. 4. 2007 22:18

Eva M. (neregistrovaný)

Noo... když začnu zpívat, tak mě tam hned někdo pošle :-)))

• 18. 4. 2007 22:28

Jana F. (neregistrovaný)

Tedy vy nám dneska dáváte :-))))))))))))))))))) Jana F.
      (ale mě tam pošlou taky, já mám také ten hluch :-)

• 18. 4. 2007 22:44

ZdenaR (neregistrovaný)

Mně se hymna paní Evy tak líbila, že už jsem byla poslána:-)
      Nikoliv však do rusutur, nýbrž do pr***e:-))

• 18. 4. 2007 22:47

Eva M. (neregistrovaný)

Jani, já zpívám moc ráda, znám kupu písniček od lidovek přes Beatles, rockovou klasiku až po současné hity... ale je mi to houby platné, protože můj zpěv - jak to vyjádřit kulantně - prostě má daleko k dokonalosti ;-) Pan Horníček měl asi podobný problém s hlasem a jednou pronesl "Já to tam vevnitř slyším čistě..." tak to je přesně i můj problém. Bez obav můžu zpívat jen když jsem sama v autě ;-)
      Před lety se mi stalo, že jsem jezdila sama po Praze ve starším favoritu a samozřejmě s písní na rtech;-) Právě jsem odevzdala nějakou složitou práci a prožívala jsem takovou tu směs únavy, úlevy a radosti, že to mám za sebou. V horkém dni jsem bezmyšlenkovitě otevřela okna u auta, ale nedošlo mi, že ten zpěv bude slyšet ven (totálně vyždímaná po těch daních)... Tak jsem zpívala jsem naplno dál i při čekání na semaforech v pražské dopravní špičce a nechápala jsem, proč se na mě řidiči ostatních vozů tak divně koukají... a až potom jsem si uvědomila ta otevřená okénka a zrudla jsem od hlavy až k patě :-)))

• 19. 4. 2007 7:37

Takyúčetní (neregistrovaný)

Jé, to je krásné téma, jak jsem si to přečetla, hned mám víc chuti do práce. Dodělávám dépéháčko, už dva dny se peru s knihou jízd.
      Kam se hrabou křížovky nebo sudoku !!! Najeto 4900 km, z toho necelý tisíc prokazatelně služební. A musím to stáhnout na 30% soukr. jízd! Ještě že máme ty počítače, na mapách to alespoň ukáže km, nemusím to pracně počítat.
      A k tomu zpívání, jsem na tom stejně. Zpívat neumím, zato zpívám ráda, nahlas a často ! A ta hymna je super !!!

• 19. 4. 2007 8:22

i (neregistrovaný)

>>>>>Ne, že bych chtěla oponovat, ale pro účetní hymnu mi
      >>>>>tam chybí cosi o rusuturu (jak se zde toto musí
      >>>>>nazývat)
      >>>>
      >>>>Noo... když začnu zpívat, tak mě tam hned někdo pošle
      >>>>:-)))
      >>>**************
      >>>Tedy vy nám dneska dáváte :-))))))))))))))))))) Jana
      >>>F.
      >>>(ale mě tam pošlou taky, já mám také ten hluch :-)
      >>>*********
      >>
      >>Jani, já zpívám moc ráda, znám kupu písniček od
      >>lidovek přes Beatles, rockovou klasiku až po současné
      >>hity... ale je mi to houby platné, protože můj zpěv -
      >>jak to
      >>vyjádřit kulantně - prostě má daleko k dokonalosti
      >>;-)
      >>Pan Horníček měl asi podobný problém s hlasem a
      >>jednou
      >>pronesl "Já to tam vevnitř slyším čistě..." tak to je
      >>přesně i můj problém. Bez obav můžu zpívat jen když
      >>jsem sama v autě ;-)
      >>Před lety se mi stalo, že jsem jezdila sama po Praze
      >>ve starším favoritu a samozřejmě s písní na rtech;-)
      >>Právě jsem odevzdala nějakou složitou práci a
      >>prožívala
      >>jsem takovou tu směs únavy, úlevy a radosti, že to
      >>mám
      >>za sebou. V horkém dni jsem bezmyšlenkovitě otevřela
      >>okna u auta, ale nedošlo mi, že ten zpěv bude slyšet
      >>ven (totálně vyždímaná po těch daních)... Tak jsem
      >>zpívala jsem naplno dál i při čekání na semaforech v
      >>pražské dopravní špičce a nechápala jsem, proč se na
      >>mě
      >>řidiči ostatních vozů tak divně koukají... a až potom
      >>jsem
      >>si uvědomila ta otevřená okénka a zrudla jsem od
      >>hlavy
      >>až k patě :-)))
      >Jé, to je krásné téma, jak jsem si to přečetla, hned
      >mám víc chuti do práce. Dodělávám dépéháčko, už dva dny
      >se peru s knihou jízd.
      >Kam se hrabou křížovky nebo sudoku !!! Najeto 4900 km,
      >z toho necelý tisíc prokazatelně služební. A musím to
      >stáhnout na 30% soukr. jízd! Ještě že máme ty
      >počítače, na mapách to alespoň ukáže km, nemusím to pracně
      >počítat.
      >Já zpívat umím, ale mám hotová tři depéháčka z osmi ..POMOC!!!

• 19. 4. 2007 8:41

Zuzik (neregistrovaný)

:-)))
      >>Jé, to je krásné téma, jak jsem si to přečetla, hned
      >>mám víc chuti do práce. Dodělávám dépéháčko, už dva
      >>dny
      >>se peru s knihou jízd.
      >>Kam se hrabou křížovky nebo sudoku !!! Najeto 4900
      >>km,
      >>z toho necelý tisíc prokazatelně služební. A musím to
      >>stáhnout na 30% soukr. jízd! Ještě že máme ty
      >>počítače, na mapách to alespoň ukáže km, nemusím to
      >>pracně
      >>počítat.
      >>Já zpívat umím, ale mám hotová tři depéháčka z osmi
      >>..POMOC!!!

Já nemám hotového vůbec nic a zpívám si taky. Ale to už je skřehotání z čirého šílenství. Óóóómmmmm.......

Bezva-Evča nikdy nezklame!!!! Hezký den, holky a kluci :-) Zuzik

• 19. 4. 2007 11:19

JR (neregistrovaný)

Díky za pozvednutí nálady, dělám také na čtvrtl.DPH a potřebovala bych, aby 25 bylo až za 14 dní...No nic, jdu na to ...

• 19. 4. 2007 12:20

Dana W (neregistrovaný)

No, ta hymna je úžasná.Můžu zpívat s Vámi?? Já sice sluch mám, ale hlas nulovej :-)))) jak říkal Horníček, uvnitř Helenka Vondráčková, ale to co vyjde ven...

Jinak - klídek - nemám hotové ještě ani jedno DPH (a dělám jich fakt hafo), do toho jdeme zítra na svatbu, tudíž v sobotu budu vyřízená, pokud nebudu, budu tady. Ve středu mám kontrolu FÚ, ve čtvrtek přijede auditor, tudíž bude chtít podklady a do toho a jdu svědčit k soudu, a jestli mně to vzrušuje?? Ani trochu, ono se to nepo....... Tak se držte a zpívejte si, já to dělám taky, když tu nikdo není.

• 19. 4. 2007 12:32

Lída (neregistrovaný)

No ovšem Dano, sekám poklonu, že se ještě stihnete mrknout sem. Já si říkám, jak to dělají ti ostatní, že ještě mohou odpovídat, radit......ale i žádat o pomoc. Dostanu se sem většinou při obědě, a to ještě většinou pro radu. Ale je fakt, co máme chytrých účetních!!!! Díky Vám jsem přežila závěrku a díky Vám se mi občas chce i zpívat-----Urrá, Urrá , bohužel nad některými zákony a smyčkami - brečet! Přeji Vám, ať u Vás není důvod k pláči! Zdravím a křičím URRÁ URRÁ už budu mít DPH......................

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).