Účtový rozvrh a jeho podoba

• (neregistrovaný)

19. 4. 2007 8:15

Dobrý den,
    Prosím o radu. Účetní jednotka je povinna sestavovat účetní rozvrh.Každý rok to tak děláme,ale jde mi o to: Pokud v roce např. 2005 použiji v účtování nějaký účet, který v roce 2006 nepoužiji (nemám náplň) a v roce 2007 třeba zase ano,promítne se mi do účetních rozvrhů za jednotlivé roky pouze účet použitý v tom roce a nebo mohu nechat všechny a jen doplňovat nové?
    Děkuji a přeji krásný den.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 4. 2007 8:38

VV (neregistrovaný)

Re: Účtový rozvrh a jeho podoba
      Já mám účetní rozvrh platný např. od 1.1.2005, a ten mi platí až do doby vydání nového rozvrhu. Potřebu nového účtu řeším dodatkem. Z toho vyplývá, že jsou tam i účty, které se v tom období nepoužijí, ale to přece ničemu nevadí.

• 19. 4. 2007 12:22

Lída (neregistrovaný)

Účtový rozvrh zakládám pro každý rok k uzávěrce, tudíž si ho mohu každý rok obměňovat a stačí pouze, aby byl každý rok zvlášť vytištěn. Dodatky nejsou nutné. Jen platný výtisk pro daný rok. Pokud se mi začne rozšiřovat, začnu ho třídit - účty které nepoužívám vyřadím, dělám to tak jednou za dva roky.

• 19. 4. 2007 15:51

jana (neregistrovaný)

tiskne uctovy rozvrh z ucetniho systemu nebo ho tvorite rucne?

• 20. 4. 2007 6:50

Míša (neregistrovaný)

Dělám ho ručně.V programu je nastavená celá účetní osnova a tak by se mi tiskly všechny účty.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).