Re: Problém ČEZ a DUZP
No,to je moc hezký :-)
Nejbolestněji to vyřešila bývalá účetní. Nejméně bolestně ( tak jste to asi myslela,že ?) je to zkusit přepočítat, jak by to bylo správně a porovnat s jednotlivými DP k DPH a pak se rozhodnout,co s tím.
Dle zákona o DPH musíte podat dodatečné DP, jestliže jste uplatnili větší odpočet než jste měli. Je otázkou, jestli ty zálohy byly různě velké (v jednotlivých zúčt.obdobích) nebo stejné - ty pozdější platby by se daly použít-přehodit na pozdější DUZP ( nevím jestli je to srozumitelné). No, jestli jste byli měsíční plátci, tak potěš pánbůh.
Zuzik
Děkuji Zuziku, je to průšvih a největší sranda je, že mají již léta daň.poradce. Zřejmě to nekontroloval a proto tuto věc léta přehlíželi. FÚ na to nepřišel ani při kontrolách také zřejmě z toho důvodu, že věří v podstvivost daň.poradce. Nejlepší asi bude když normálně budu účtovat dál a až dorazí k nám daňař na uzávěrku - máme ji odloženou, dořešit tuto věc s ním. Samozřejmě podat alespoň za loňský rok dodatečné. Co myslíte?
Já bych si to vyřešila sama dle svého uvážení a pak jen zkonzultovala s poradcem. Jestli na to nepřišli při kontrolách, tak bych asi opravila jen to nejokatější a asi bych se taky nesnažila moc zabředat do minulosti, kdoví na co byste ještě přišla :-).
Víte, já mám na daň.poradce svůj svérázný názor ( omlouvám se všem dobrým daň.poradcům) a velmi se podobá tomuto :
FUN- Zákon přiblížení : Daňoví poradci se mohou přiblížit ke správnému určení povinnosti poplatníka, nikdy ji však nemohou určit zcela správně.
Tak hezký den ! Zuzik
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 4. 2007 10:05
S hrůzou jsem zjistila, že předchozí účetní vždy při přijetí splátkového kalendáře na elektřinu dávala DUZP v den vystavování tohoto daň.dokladu. Úhrady byly prováděny v dalších měsících po tomto DUZP. Nemáte nějaký recept na utišení mých nervů-návrh, jak toto ošetřit co nejbolestněji? Jen dodám, že takto bylo prováděno několik let. Zřejmě nezaznamenala změny v r.2005. Když letos najeli na podvojko, je to znát, a já si hlavu lámu a nevím si rady.
Děkuji.