Re: 2 chyby v daň.přiznání...co teď???
nerozepisovat nic.poslat rozvahu, na papíru napsaný správný počet zaměstnanců a napsat, že bylo špatně opsáno z účetnictví. čím míň napíšete, tím líp.
Re: 2 chyby v daň.přiznání...co teď???
já bych zavolala na lFÚ a domluvila se s tím konkrétním správcem daně pod koho patřím a podle toho bych se zařídila - když to pošlete normálně, tak to půjde přes podatelnu a bude tam uvedeno datum doručení a nebo to můžete adresovat přímo konkrétnímu správce, jsou to taky lidi
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 4. 2007 17:28
Dobrý den, zjistila jsem dvě chyby v daňovém přiznání PO, které jsem 31.3. odeslala :-( Nejsou to markatní chyby, které by měly vliv na daň, ale nevím co s tím, jestli dodatečné přiznání nebo jen dopis nebo nic. Jde o následující.
V kolonce "průměrný přepočtený počet zaměstnanců" je místo čísla 17 číslo 0. Nezkontrolovala jsem to a odeslala to z nulou.
Druhá věc je, že jsem pro uzavření roku potřebovala jednu fakturu spojit se zálohouvou. Abych v mohla tuto úpravu provést, bylo třeba zrušit její úhradu (likvidaci). Zrušila jsem ji tedy, ale již zapomněla ji zlikvidovat zpět. A to se mi promítlo v rozvaze, konkrétně na účtech 221 a 321. Spolu s daň přiznáním jsem odeslala rozvahu, a tudíš jsou tam tyto dvě položky jiné než by měly být.
Nevím co mám dělat. Jestli FÚ nechat to co tam má a sama si to opravit a přetisknout. Nebo to nechat už tak a založit rok 2006 i s touto chybou. :-( Co teď. Prosím o radu. S.L.