Jak vyřešit zaměstnanci prac.poměr

• (neregistrovaný)

20. 4. 2007 9:39

Prosím o radu,nastoupil k nám skladník,který měl původně nastoupit na HPP.Jenže pracuje u jiné firmy,kde má problém ukončit HPP (zaměstnavatel je na 3 měsíce mimo ČR)Sice nevím,jestli je to pravda,protože chodí do práce i tam,ale pro mě je důležité vyřešit nějakou prac.smlouvou poměr u nás.V dubnu jsem mu vystavil dohodu o provedení práce do 150hod,ale jak mám postupovat v květnu?Děkuji moc za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 4. 2007 10:00

pája (neregistrovaný)

Re: jak vyřešit zaměstnanci prac.poměr
      Legální možnost je DPČ a po ukončení PP u té druhé firmy skončit DPČ a přijmout do PP.

• 20. 4. 2007 10:07

S, (neregistrovaný)

Nic Vám nebrání s ním uzavřít pracovní poměr. Nový zákoník práce již nerozlišuje hlavní nebo vedlejší pracovní poměry. Rozdíl PP proti dohodám (kromě omezení na sjednaný rozsah práce) je v právech a povinnostech obou stran. Pro zaměstnance z toho bude pravděpodobně vyplývat povinnost podat daňové přiznání, pokud bude mít příjem současně od dvou zaměstnavatelů.

• 20. 4. 2007 10:23

pája (neregistrovaný)

Ano, to je další možnost, ale počítejte s tím, že práva zaměstnance z PP jsou podstatně širší než u DPČ, takže budete více vázáni. Pokud ale o něj stojíte, tak asi žádné problémy neočekáváte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).