Re: jak vyřešit zaměstnanci prac.poměr
Nic Vám nebrání s ním uzavřít pracovní poměr. Nový zákoník práce již nerozlišuje hlavní nebo vedlejší pracovní poměry. Rozdíl PP proti dohodám (kromě omezení na sjednaný rozsah práce) je v právech a povinnostech obou stran. Pro zaměstnance z toho bude pravděpodobně vyplývat povinnost podat daňové přiznání, pokud bude mít příjem současně od dvou zaměstnavatelů.
Re: jak vyřešit zaměstnanci prac.poměr
Ano, to je další možnost, ale počítejte s tím, že práva zaměstnance z PP jsou podstatně širší než u DPČ, takže budete více vázáni. Pokud ale o něj stojíte, tak asi žádné problémy neočekáváte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 4. 2007 9:39
Prosím o radu,nastoupil k nám skladník,který měl původně nastoupit na HPP.Jenže pracuje u jiné firmy,kde má problém ukončit HPP (zaměstnavatel je na 3 měsíce mimo ČR)Sice nevím,jestli je to pravda,protože chodí do práce i tam,ale pro mě je důležité vyřešit nějakou prac.smlouvou poměr u nás.V dubnu jsem mu vystavil dohodu o provedení práce do 150hod,ale jak mám postupovat v květnu?Děkuji moc za radu.