Re: DPH z nájemného - kdy?
A na základě čeho si chcete uplatňovat odpočet? Na základě výpisu snad ne? Musíte mít daňový doklad.
ja taky mela podobny problem. V roce 2006 jsem si DPH uplatnila na zaklade smlouvy a mela to v bank. vypise (stejne jako vy).Kdyz jsem zjistila,ze je to blbe,tak jsem volala pronajimateli,zdali by mi zpetne vystavitl fakturu. Nebyl problem,vystavil fakturu a na zaklade te jsem si uplatnila DPH:
tak to delala spatne. DPH lze uplatnit pouze na zaklade danoveho dokladu - ja jsem to taky v roce 2006 udelala spatne,protoze to tak rekla majitel spol. Pak jsem nad tim zacala premyslet a zjistila jsem,ze je to spatne. Nemuzete se spojit s byvalou ucetni a zjistit,zdali opravdu nemela zadne dan. doklady? Mimochodem ne vzdy to byvale ucetni delaji spravne a kdyz to delate podle nich v dobre vire, ze ony jsou zkusenejsi,tak to vzdy neni pravda, vlastni zkusenost
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 4. 2007 10:12
Dobrý den, platím čtvrtletní nájemné, jsem čtvrtletní plátce DPH. Nájemné bylo uhrazeno (odečteno z našeho účtu) 30.3. Kdy si můžu uplatnit odpočet DPH? Ještě v 1.čtvrtletí 2007 nebo ve 2.čtvrtletí 2007, jaký datum? Děkuji.
Dodávám, že ve smlouvě to není uvedeno. Nechci udělat chybu. Děkuji.