Penále z dlužné částky

• (neregistrovaný)

20. 4. 2007 13:14

Chtěla bych se zeptat, když mi byl doručen platební rozkaz kde bylo vyměřené i penále za každý den prodlení do zaplacení dlužné částky, počítá se penále ode dne vynesení rozsudku nebo ode dne doručení pletebního rozkazu? Rozsudek je starý více jak 2 roky a platební rozkaz mi byl předám soudním doručovatelem před 5 dny.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 4. 2007 13:28

mi (neregistrovaný)

Re: Penále z dlužné částky
      Většinou to je ode dne původní splatnosti.Doporučuji ještě jednou v klídku přečíst určitě se to tam najde.

• 20. 4. 2007 13:38

Dana (neregistrovaný)

Penále ode dne spaltnosti do podání žaloby bylo vyčísleno, ale zaráží mě že další peáíle má naskokovat až do doby splacení celé částky a četla jsem to několikrát a nepřišla jsem na to od které doby se počítá.

• 20. 4. 2007 13:46

iveta (neregistrovaný)

já si myslím, že penále se počítá ode dne původní splatnosti do úplného zaplacení dlužné částky bez ohledu na převzetí platebního rozkazu

• 20. 4. 2007 13:47

mi (neregistrovaný)

Penále bylo vyčísleno k té době jak uvádíte a tudíž potom dále do zaplacení,ale to už vyčísleno není,soudním rozhodnutím bylo pouze přiznáno a jelikož ho nelze vyčíslit tak do doby zaplacení. Když budete mít zaplaceno základní tj. vyčíslenou částku tak si to přepočítejte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).