Cesťák

• (neregistrovaný)

23. 4. 2007 10:43

Kolegyně nám odešla a tak dělám cesťáky.Ukazovala mi jak to dělá, ale vyplavaly mi další otázky. Jedná se o zahr.prac cestu (BRD). Dopravní prostředek letadlo.Odlet z Phy v 6,10 17.4.,odjezd taxíkem už v 4,59. Návrat odlet 19.4. v 19,05.Používáme nejvyšší možné sazby. Vyšlo mi kapesné 54 euro(3dny po 45eurech 40%) a diety (hotel je se snídaní - 20%) 1*100%45 + 2*80%*45 = 117. a pak jsou tu 4 lístky na metro celkem za 11,10euro , tedy celkem 182,10. Kolegyně říkala že ty české taxíky do cesťáku nedává, že jsou v Kč a hloupě se to přepočítává jak v programmu v Pohodě tak i v tom samotném cesťáku. A to nemluvím o letenkách, které radši taky nejsou v tom cestáku, protože aby byly co nejlevnější tak se musí koupit aspoň měsíc dopředu a pak datum o rozhodnutí o služební cestě nelze použít na přepočet eur,protože je to moc brzy,ale hlavně na faktuře mám 2 zpáteční letenky o různých cenách a lety jsou křížem, tj. musí použít na jednu cestu obě letenky a na další služební cestu taky obě. JAK TO ÚČTUJETE U VÁS? DĚKUJI ZA KAŽDOU ZPRÁVU.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 4. 2007 13:02

Marťa (neregistrovaný)

Re: cesťák
      Dobrý den, pokusím se odpovědět.
      1. 3x 45 EUR x 40% kapesného,tj. dobře.
      2. Proplatit taxi v cesťáku můžete, to je taky dopravní prostředek.
      Jen jsem nepochopila ten přepočet. Proplatíte je přeci v české
      měně - předpokládám taxi po území ČR na letiště.
      3. Snídani, pokud je součástí hotelového účtu za ubytování, tak
      nekrátíte. Krátila byste pouze minibar.
      4. Letenky: Na letenky je jistě samostatný doklad v české měně.
      A účtuji je samostatně ´(vedle cesťáku) na účet 512.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).