Re: Krácení stravného - ČR
Při krácení 0% by měl být nárok 58,-Kč. Vyřešili jsme to tak, že ve
směrnici máme 69,- a v případě poskytnuté stravy 58,-. Co se týká daňové uznatelnosti, tak poslední oficiální stanovisko MF, zveřejněné na stránkách cds.mfcr je, že obojí je daňově uznaný náklad.
Re: Krácení stravného - ČR - VV
VV děkuji za Vaši reakci, prosím nemáte náhodou odkaz přímo na to stanovisko MF - zkoušela jsem hledat, ale bohužel se mi to nedaří... Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 4. 2007 11:01
Dobrý den, zajímal by mě Váš názor na krácení stravného v ČR (podnikatelská sféra).
Zaměstnavatel se rozhodl ze se stravné vyplacené zamestnancum pri sluzebnich cestach kratit nebude - tim padem %kraceni = 0 (coz podle me vzhledem k tomu ze v §163 odst. 2 je pouze moznost kratit, tak to lze)... ale ted si nejsem jista, co bude danove prip. nedavnove, pripadne je-li tam nejaka vyse, ktera by se zam-ci mela pridanit ke mzde.
Pokud bude zam-c na sluzebni ceste 5-12 h - narok na stravne 69 KC (max povolene §176), poskytnuta snidane - kraceni 0 - tak si nejsem jista zda podle §176 odst. 3 veta posledni, by pro zam-ce nemela byt od dane osvobozena castka pouze 58 kč (tim padem 11 kc dodanit???) nebo pokud mam smernici primo urceno kraceni 0, tak se to na to posledni veta odst. 3 nevztahuje... a celou castku bude mit od dane osvobozenou...
A ted jak z pohledu zamestnavatele? - 69 Kc bych dala urcite danove a co ta zaplacena snidane??? danove nebo nedanove... dekuji. za vase nazory, jsem z toho fakt nejak mimo. Hezky prosluneny den L.