Re: elektronický podpis
Děkuji na těchto stránkách jsem také vše dělala. Ale nevím co dál s tím. Takže mám zažádat sociálku, zdravotku a finanční úřad o nějakou možnost pospisu. Ale jak dál, to mě dají oni nějaký kód?
Takže teď už můžete elektronicky podávat přiznání k DPH, dani z příjmu, silniční dani a dělat další věci, které jsou popsány na http://adis.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/dpr/uvod.faces. Pokud chcete nahlížet do stavů svého osobního účtu na berňáku, musíte zažádat o zřízení daňové schránky a určit člověka, který tam bude mít přístup. Podrobný popis tamtéž.
Se sockou a zdrávkou Vám neporadím, protože když jsem si e-podpis zařizoval já, bylo nad síly průměrně inteligentního člověka pochopit, co vlastně máte udělat, aby to šlo.
No právě. Jestliže jsem jednou osobně navštívil poštu a odnesl si zaručený elektronický podpis, nechápu, proč se ještě jednou musím někam trmácet, aby jiná státní instituce nahlédla do mé občanky a porovnala pět let starou fotku s již poněkud sešlou realitou. Proč to nejde elektronicky? Pošlu mail, ke kterému připojím veřejnou část elektronického podpisu. Oni zkontrolují, je-li podpis platný, a zpátky mi pošlou cosi, co dokonce mou částí veřejného klíče mohou zašifrovat, aby se k tomu nikdo nedostal. Vše můžu dělat od svého stolu. Kvůli tomu se snad zaručený elektronický podpis zaváděl, aby všechno tohle odpadlo, nebo jsem tak naivní? Mimochodem, teď už mne tohle nepálí, dělá to za nás externí mzdová účetní.
>>No právě. Jestliže jsem jednou osobně navštívil poštu
>>a odnesl si zaručený elektronický podpis, nechápu,
>>proč se ještě jednou musím někam trmácet, aby jiná
>>státní
>>instituce nahlédla do mé občanky a porovnala pět let
>>starou fotku s již poněkud sešlou realitou. Proč to
>>nejde elektronicky? Pošlu mail, ke kterému připojím
>>veřejnou část elektronického podpisu. Oni
>>zkontrolují,
>>je-li podpis platný, a zpátky mi pošlou cosi, co
>>dokonce
>>mou částí veřejného klíče mohou zašifrovat, aby se k
>>tomu nikdo nedostal. Vše můžu dělat od svého stolu.
>>Kvůli tomu se snad zaručený elektronický podpis
>>zaváděl,
>>aby všechno tohle odpadlo, nebo jsem tak naivní?
>>Mimochodem, teď už mne tohle nepálí, dělá to za nás
>>externí
>>mzdová účetní.
>
>Vladimire - ja Vas chapu, jsem nastvany stejne jako Vy
>ale kazda instituce potrebuje vedet, ze identifikator,
>ktery Vam vyda, je opravdu pro Vas. Jedine FU to umi
>bez navstevy FU - pres jejich portal ale musite mit
>kvalifikovany certifikat.
Taky jsem to absolvovala, ještě VZP vyžaduje osobní návštěvu, ostatní ZP lze přes jejich společný portál. To je to sjednocení státní správy v praxi chi,chi.
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 4. 2007 11:09
prosím, nevíte někdo jak funguje el.podpis? vyřizuji to už víc jak tři týdny a pořád to nemám. Podala jsem žádost pro firmu, už jsme byli i na poště a máme něco na disketách a te´d nevím co stím. Jestli je k tomu potřeba ještě něco a na jaké bázi to vůbec funguje - něco jako heslo nebo pin?
Ani paní na poště mě řekla, že neví -prý to jenom vyřizuje.
Děkuji předem za jakoukoliv pomoc