Mzdový výměr

• (neregistrovaný)

24. 4. 2007 8:55

Dobrý den! Už rok uháním zaměstnavatele o mzdový výměr a zatím nic. Jestliže jej nedostanu kde mi to může uškodit. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 4. 2007 10:43

pája (neregistrovaný)

Re: Mzdový výměr
      Mzda může být dle nového ZP sjednána kolektivní smlouvou, v prac.smlouvě,v jiné smlouvě, případně stanovena zaměstnavatelem vnitřním předpisem nebo mzdovým výměrem.
      Nemáte sjednánu mzdu některým z uvedených způsobů?

• 24. 4. 2007 15:18

LR (neregistrovaný)

Ne ani jedním - svoji mzdu mám na výplatní pásce ta se mi nemění jen k tomu mám navíc odměny a přesčasové hodiny

• 24. 4. 2007 15:32

pája (neregistrovaný)

V tom případě zaměstnavatel porušuje ZP, neboť ten mu jasně ukládá povinnost mzdu sjednat nebo stanovit. Pokud tak neučiní, hrozí mu sankce od OIP při případné kontrole.
      Trvejte na sjednání nebo stanovení mzdy, ale musíte asi respektovat to, že by se po Vás mohl pak třeba vozit nebo šikanovat atd. za Vaše požadavky, zvažte, jak daleko můžete jít. Každopádně jste v právu Vy.
      Pokud se týká Vašeho poškození- může se stát, když nemáíte sjednánu ani stanovenu mzdu, že dostanete méně, než dostáváte, přičemž bude dodržena zaručená minimální mzda a Vy se pak těžko budete dovolávat svých mzdových nároků. Víc Vám asi neporadím.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).