Zpráva o vztazích - mezi kým se píše?

• (neregistrovaný)

24. 4. 2007 15:22

Dobrý den,
    prosím o radu. Mám sepsat zprávu o vztazích podle §66a Obch.zák. Samozřejmě ovládající smlouvy neexistují.
    V roce 2006 nám to šéfové ztížili.
    Z pohledu Matky je to takto:
    A a.s. (matka) má dceřinné společnosti B s.r.o. (dcera 1), C a.s. (dcera 2), D a.s. (dcera 3), firma B s.r.o. (dcera 1) má své dceřinné společnosti E s.r.o. (vnučka 1) a F s.r.o. (vnučka 2). Snad je to srozumitelné...
    A já to píšu za ovládanou osobu B s.r.o. (dcera 1).
    Takže popíšu vztahy mezi B s.r.o. (dcera 1) a A a.s. (matka), dále mezi B s.r.o. (dcera 1) a C a.s. (dcera 2) a mezi B s.r.o. (dcera 1) a D a.s. (dcera 3).
    Je to vše, nebo musím ještě popisovat vztahy mezi B s.r.o. (dcera 1) a E s.r.o.+F s.r.o. (vnučky)? To si myslím, že ne, to by měly popisovat společnosti E s.r.o. a F s.r.o.
    A co vztah mezi A a.s. (matka) a E s.r.o. (vnučka 1)? Vím, že mezi sebou mají uzavřené nájemní smlouvy, ale vím to jen "z druhé ruky" (tzn. v účetnictví o tom nemám ani páru, vůbec netuším, jestli tam mohlo dojít k "majetkové újmě" apod.). Kdo bude popisovat tento vztah? E s.r.o. (vnučka 1), i když podle mne vztah mezi matkou a vnučkou není vztah mezi ovládající a ovládanou osobou? Nebo B s.r.o. (dcera 1), i když, jak jsem psala, B s.r.o. ví jenom, že tam nějaký takový vztah existuje a nic víc o něm?

Moc děkuji za odpovědi všem, kteří se tímto příbuzenstvím prokousají.
    Dana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).