Nepovedená výpověď

• (neregistrovaný)

25. 4. 2007 7:43

Vyhrál jsem konkurz na nové zaměstnání, načež jsem se domluvil se svým současným zaměstnavatelem na ukončení prac. poměru dohodou.Nyní mi "budoucí" zaměstnavatel oznámil, že rakouský majitel nechce přijímat další zaměstnace a tudíž k nim nemůžu nastoupit. Současný zaměstnavatel ke mně taky ztratil důvěru a asi skončím jako nezaměstnaný. Existuje, prosím, nějaký způsob obrany? Vymáhat na nesolidním zaměstnavateli ušlý zisk či něco podobného? Na to, že mě příjme ovšem nemám žádný papír. Děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 4. 2007 7:51

Jana (neregistrovaný)

Re: Nepovedená výpověď
      To,že jste vyhrál konkurz,nebyl zřejmě pro vznik nového pracovního poměru důvod,a to,že vás už bývalý zaměstnavatel nechce,se nemůžete divit. o jeho firmu jste ztratil zájem už tím,že jste scháněl něco jiného,bohužel,i to je život a vám nezbývá nic jíného,než se rozhlédnout v jiných vodách tím spíš,že jste neměl nic písemně uzavřeno.Hlavu vzhůru,svítí sluníčko a jestli jste šikovný,tak se určitě uplatníte jinde a příště si dáte větší pozor při výběru zaměstnání

• 25. 4. 2007 8:31

Sylva (neregistrovaný)

Příště podepiště s novým zaměstnavatelem pracovní smlouvu předem.
      Ale je pravda, že Vám stejně může zrušit PP ve zkušební lhůtě.

• 25. 4. 2007 10:30

Pavel (neregistrovaný)

Je to asi drahé školné, ale potřebné.:-))

Bez podepsané smlouvy či jiného písemného dokumentu jste v důkazní nouzi.

Hezký den!

• 25. 4. 2007 10:33

Lenka (neregistrovaný)

Ano ano, v dnešní době je dost riskantní končit současný PP, když nemám v ruce smlouvu....je to začarovaný kruh

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).