Vývoz zboží mimo území EU

• (neregistrovaný)

25. 4. 2007 11:14

Poprvé budeme vyvážet zboží mimo území EU - do Běloruska.
    Prosím o radu, co všechno musí obsahovat faktura (prohlášení o původu...?), resp. jaké průvodní doklady musí být vystaveny.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 4. 2007 7:31

Lenka (neregistrovaný)

Re: Vývoz zboží mimo území EU
      Je to jako jakýkoliv vývoz do 3 země. (země mimo EU). Faktura musí obsahovat měnu v EUR, prohlášení o původu zboží. Na některých CÚ dokonce chtěli přesný popis či složení výrobku. Jaké vstupní materiály se ve výrobku objevují. A od těchto vstupních výrobků všechny faktury. Tzn. Třeba když jsem expedovala např:Lakovaný plastový výrobek - musela jsem ukázat dodavatelskou fakturu od granulátu, že kterého byl plastový výrobek vylisovaný a pak také použitý lak (barva) a jeho fakturu o dodání. No a nakonec správně vypsané JCD, ale to už vám zajistí jakákoliv spediční agentura.

• 26. 4. 2007 7:44

ivaq (neregistrovaný)

Nestrašte ho, to snad ne! Faktura může být i v jiné měně než jen v EUR. Prohlášení o původu zboží Vám vystaví na Hospodářské komoře, celní jednatelství Vám vystaví na základě faktury JSD
      a doplníte dopravci mezinárodní nákladní list, který přidáte spolu k JSD k procleníi a potvrzení celnici.

• 26. 4. 2007 9:08

LENKA (neregistrovaný)

Tak zaprvé - přidáme ho společně s JCD ne s JSD - jako JEDNOTNOU CELNÍ DEKLARACÍ.
      za druhé - nikoho nestraším, píši jen o tom jak to funguje a jak to dělám já. Tak vy máte asi jiné zkušenosti.

• 26. 4. 2007 9:58

iva (neregistrovaný)

JCD se to jmenovalo dříve a byla to jednotná celní deklarace,
      teď se to jmenuje JSD - jednotný správní doklad a když se na něj podíváte tak je to dole na něm napsané!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).