Re: Jednání s městem
Nevím, co to vlastně splňujete, nejsem odborník, ale principp jednání města:
je vlastníkem paneláků? asi ano, když po Vás chce peníze.
Bez souhlasu vlastníka tam nemůžete nic montovat,pokud jste soukromá firma, která v tom podniká.
Za souhlas s montáží těch zařízení pro Vaše podnikání je město naprosto oprávněno požadovat platbu, nic neporušuje.
Jestli neplatí místní kabelovka, je to věc města, třeba je jejím zakladatelem nebo společníkem a mají to tak dohodnuto.
Kabelovka je dokonce z jiného města a společníkem, ani jiná žádná spřízněnost není.
Jinak podle toho paragrafu je povinností vlastníka nás tam pustit.
Nebráním se platbě.. ale proč máme platit my, když kabelovka, a některé místní sítě ne..
Jde mi o to jestli je vůbec legální tímto způsobem omezovat podnikatelské prostředí. Zavání mi to pleticha apod.
Město přece nemůže říci, že jeden podnikatel má všechno zadarmo a druhe za to samý bude platit, a řetí bude platit to..
Tak jsem si to znovu přečetl a z textu přísl. § zákona jasně plyne, že je to záležitost mezi vlastníkem a uživatelem, o poskytovateli-soukromé firmě jsem tam nic nenašel. pokud máte s městem problém, musí ho na základě návrhu UŽIVATELŮ řešit s vlastníkem místní stavební úřad.
§ 91 odst. 6
(6) Vlastník domu, bytu nebo nebytových prostor je povinen umožnit uživatelům tohoto domu, bytu nebo nebytových prostor příjem rozhlasového a televizního vysílání provozovatelů
JJ takhle bych to asi taky chápal...
tzn. z pozyce poskytovatele to tam jenom za splnění všech podmínek a norem (technika). a uživatel, tedy povětšinou nájemce by si to měl vyřídit...
Tím pádem pakliže město něco bude chtít platit musí si to nejprve vyřídit s nájemcem.
Jako takhle, běžná praxe je že za přivedení kabelu do bytu se vlastníkovi nic neplatí.. většinou se platí za umístění vysílače a ne přijímače.. proto se mi zdál postup města v tomto případě zarážející... (jinak už se rozhodujou cca měsíc.. odpověď nikde v dohledu... mě tu stojí klienti a až odejdou tak mě to poškodí přesně za 240000 nehledě na to že se ¨to pak roznese a nikdo nebude za problémem hledat město =) negativní reklama)
>
>Tak jsem si to znovu přečetl a z textu přísl. § zákona
>jasně plyne, že je to záležitost mezi vlastníkem a
>uživatelem, o poskytovateli-soukromé firmě jsem tam nic
>nenašel. pokud máte s městem problém, musí ho na
>základě návrhu UŽIVATELŮ řešit s vlastníkem místní stavební
>úřad.
>§ 91 odst. 6
>(6) Vlastník domu, bytu nebo nebytových prostor je
>povinen umožnit uživatelům tohoto domu, bytu nebo
>nebytových prostor příjem rozhlasového a televizního vysílání
>provozovatelů
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 4. 2007 13:45
DD, jsme firma zabývající se poskytováním telekomunikačních služeb (internet, volání)
Potřebovali bychom radu...
Město po nás chce platbu za instalaci kabelových rozvodů po panelácích a další za přijímací zařízení na střeše (ne vysílací)
Platbu bychom i akceptovali... ,ale nevydíme k ní důvod když místní firmy zvláště pak místní soukromá kabelovka za podobné rozvody neplatí nic.
Může město takto znevýhodnit jednu firmu před druhou? Nemělo by uplatnit podmínky shodné pro každého? podle dané lokality.
a má na to vůbec, pokud splňujeme
http://datacall.cz/page.php?32
právo?