Re: svářečka
Každý názor je možný.Já si myslí,že je tředa si říci jakou doubu životnosti má svářečka.Jednotlivé díly svářečky jsou použitelné jinde to je pravda,a tak se při opravě moudou dát klidně na opravy.
Dále pokud si do vnitropodnikové směrnice dáte,že věci s použitelností např. na 3 roky /od 5.000-do 40000,-Kč/
tak tu vaši svářečku si načasujete a do nákladů rozpustí postupně
a tak je to nejsprávnější.
Ovšem to je vaše volba.
Re: svářečka
Proč tedy používáte výraz "náklad", když vedete DE? Uvědomte si, prosím, že odpovídající nejsou věštci a zbytečně ztrácejí čas kvalifikovanou odpovědí na nekvalifikovaný dotaz. Nic ve zlém:-) Doporučuji přečíst pravidla diskuzního fóra zde:
http://business.center.cz/business/diskuze/pravidla.aspx
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 4. 2007 9:11
dobrý den
Mám před sebou fakturu, kde je více položek:
svářečka 39 900
adaptér 320
vidlice 103
hubice 100,70
špičky 57
Ty hubice a špičky kupujeme často, přece jen se to často opotřebuje.
Ale k té svářečce patří ten adaptér s vidlicí. A musíme odpisovat, ale šéf po mně chce abych ten adaptér, vidlici, hubici a špičky napsala k jiným svářečkám jako náhradní díly tím pádem nepřešvihli hranici 40 000 pro odpis a dala rovnou do nákladů.
Na dílně máme další 3 svářečky.
To příslušenství je technicky možné dát k jakékoli jiné svářečce co máme.
Z faktury ani jiných dokladu nelze vyčíst, že to je přímo k tomu.
nemám zkušenosti z kontrolou z FÚ jestli by nám to mohlo napadnout.
Co by jste udělali, poslechli šéfa nebo raději odepisovat?
díky za názor