Re: ELDP-obec co napsat?
To opravdu nevím,mi to dala sociálka úplně bez problému a v podstatě nabídla sama,když jsem měla na ně podobný dotaz.
Adresa na ELDP má být přesně tak, jak je uvedena v obč. průkazu. Používám jako pomůcku stránky České pošty, kde najdete téměř každou doručovací adresu v ČR:
http://www.cpost.cz/jetspeed/portal/media-type/html/user/anon/page/default.psml/js_pane/sluzbyonline
Sociálka vám sice nabídne pomůcku - jenže s adresami jen ve svém obvodu. My máme zaměstnance po celé ČR, takže nám sociálka moc nepomůže...
Řeč ale přece nebyla o poště, ale o obci. To, že je v nějaké vesnici pošta, ještě neznamená, že to je sídlo obce. A to neurčuje OSSZ. Ale je taky pravda, že to stejně nejsou schopni zkontrolovat, leda v místech, která znají, takže bych význam toho, co se tam má uvést, asi zbytečně nepřeceňovala. Jen jsem chtěla na dotaz, co tam má být správně, odpovědět tak, jak je to v příručkách a jak se to vykládá na seminářích.
Re: ELDP-pro pani Annu
Podle stránek České pošty je Hranice obec, Hranice I - Město část obce. Ve Všeobecných zásadách vyplňování ELDP se píše:
"”Obec”: vyplňuje se vždy v přesném znění, a to i s případným upřesněním části obce, např. Praha 5 – Smíchov, a v nezkrácené podobě, např. Nová Ves pod Pleší."
S přihlédnutím k tomu bych tedy napsala Hranice I - Město.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 4. 2007 14:19
Prosim o radu co napsat do ELDP pod kolonku obec v části 1-Identifikace pojistence.
byvala ucetni psala pouze Hranice
v OP je napsano trvaly pobyt
Hranice, Hranice I-mesto
Co nam napsat do kolonky obec?
Hranice nebo Hranice I-Mesto