Re: DPH
DPH uplatňujeme dle zdanit.plnění na daň.dokl.,ne kdy je zaplatíme.K datu registrace DPH se provede inventura
zásob,
např. 100 Kč včetně DPH 19%. Výpočet vratky DPH: 100:1,19=84,03 x 0,19 = 15,97 = 16 Kč DPH. Tuto částku vyplníte do řádku 370 přiznání k DPH. U dlouhodobého HM dohledáte nákupní ceny a DPH opět vyplníte do řádku 370. Odpisovat budete nadále z původního nákupu vč. DPH.
Ovšem nesmíte zapomenout, že v daňovém přiznání k dani z přijmů
za r. 2007, musíte o částky DPH, uplatněné v ř. 370 přiznání k DPH
zvýšit základ daně z příjmu /tabulka E-zvyšující /.Nárok na odpočet daně při změně režimu - par. 74 DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 4. 2007 9:41
Stal jsem se plátcem DPH a vedu DE a chtěl jsem se zeptat přišla mi faktura za mobil, kde je datum zdanitelného plnění 19.4.2007, ale zaplacená bude až v květnu- výpis z banky, kdy ji zařadím podle datumu zd.plnění nebo podle platby jak jsem to dělal a ještě jsem se chtěl zeptat slyšel jsem že můžu zažádat o vrácení DPH ze zásob a z hmotného majetku vše pořízené 12 měsíců před registrací jestli to lze a jak je to u hmotného majetku, když jsem v r. 2006 uplatnil první odpis. Prosím poraďte jsem začátečník a nemohu to nikde najít. S pozdravem pěkného dne.