Traktor na sekání trávy na úvěr

• (neregistrovaný)

27. 4. 2007 12:04

Dobrý den, jak mám účtovat traktor na sekání trávy, který jsme brali na úvěr. Stéjně jako na leasing s tím, že akontaci zaúčtuji zvlášt a úplatním si DPH, každý měsíc pak z každé splátky taky uplatním DPH a akontaci rozúčtuji do tolika měsíců na jakou dobu je uzavřená smlouva o úvěru?Vedeme účetnictví. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 4. 2007 12:39

Zuzik (neregistrovaný)

Re: Traktor na sekání trávy na úvěr
      DPH uplatňujete na vstupu pouze na základě daň.dokladu. Jestliže dostanete daň.doklad na celkovou částku, pak uplatníte z celkové částky dle dokladu a zařadíte jej do dlouhod.hm.majetku s možností odepisovat. Záleží vše na tom, jak je postavená kupní smlouva a jaké budete dostávat nebo máte daň.doklady.

• 27. 4. 2007 13:05

Michala (neregistrovaný)

Od úvěrující společnosti jsem dostali Smlouvu o úvěr, kde je napsána přímá platba, výše úvěru a celková cena. K tomu přiložený příjmový doklad s potvrzenou částkou za akontaci. Nikde není uvedeno DPH. Tak buď nám ještě pošlou splátkový kalendář, nebo nevím.

• 27. 4. 2007 19:12

Zuzik (neregistrovaný)

Pořád mi není jasné, jestli ten traktor máte uveden v úvěr.smlouvě, kdo je tedy jeho majitel, jestli je to Vámi odkoupeno, jestli je úvěrová společnost vlastníkem traktoru nebo jen "zastřešuje" prodejce.
      Není úvěrová smlouva jako úvěrová smlouva. Kde máte KUPNÍ smlouvu na tento traktor ?
      Musíte uvést více informací, nebo nebudu schopná Vám více odpovědět. Zuzik

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).