Zamezení dvojího zdanění

• (neregistrovaný)

27. 4. 2007 12:37

Dobrý den
    Jsem studentem Vyšší odborné školy hospodářské v Liberci a studuji obor daně a účetnictví. V současné době píši absolventskou práci na téma založení s.r.o na Slovensku českou fyzickou osobou.

Dle vyjádření mé profesorky by mohl nastat problém, že se česká FO bude považovat za daňového rezidenta jak v Česku tak na Slovensku jelikož řídí společnostna Slovensku z ČR. Dle Slovenských zákonů se považuje za daňového rezidenta jen na Slovensku a je jedno odkud řídí společnost, podstatné je sídlo společnosti což je Bratislava.

Můžete mi prosím poradit s touto problematikou jak jí můžu obhájit v mé práci.

Předem mnohokrát děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 4. 2007 14:33

Vladík (neregistrovaný)

Re: zamezení dvojího zdanění
      Zkuste nahlédnout do Smlouvy o zamezení dvojího zdanění se Slovenskem, do článku, podle kterého se určuje daňový domicil, tedy, kde je dotyčná osoba rezidentem.

• 27. 4. 2007 14:35

Vladík (neregistrovaný)

Ještě dovětek- ustanovení těchto smluv mají přednost před zákonem o daních z příjmů.

• 27. 4. 2007 15:53

Dp (neregistrovaný)

Super děkuji za info, měl jsem problém nejdříve najít nějaký neplacený odaz kde se dá tato smlouva najít a takl jsem oslovitl ministrstvo financí a ti mi pomohli, Vám děkuji též.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).