Volba nového předsedy SVJ

• (neregistrovaný)

27. 4. 2007 15:20

Coje třeba doložit písemně na obchodní rejstřík při volbě nového předsedy SVJ z důvodu prodeje bytu.
    Bylo mi doporučeno-zápis ze schůze při volení,čestné prohlášení všech členů o volbě, ověřený podpis nového předsedy SVJ v čestném prohlášení a předtisk stažený z rejstříku. Je to pravda??

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 4. 2007 17:43

Pavel (neregistrovaný)

Re: volba nového předsedy SVJ
      Koukněte se na
      www.spolecenstvi.okinfo.cz

Domnívám se, že by měl stačit formulář z www.justice.cz, zápis ze shromáždění a podpis předsedy.

Nerozumím, co by měli všichni členové čestně prohlašovat, např. že na shromáždění nebyli nebo že byli proti? Kdo Vám to doporučil? :-))

• 27. 4. 2007 18:49

HonzaT (neregistrovaný)

Myslím, že tím čestným prohlášení bylo míněno prohlášení člena výboru, že:
      1) je plně způsobilý k právním úkonům,
      2) splňuje podmínky provozování živnosti podle § 8 zák. č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů,
      3) splňuje podmínky podle § 38l obchodního zákoníku

My přikládáme ještě výpis z trestního rejstříku, tím si ale nejsem jistý že je to nutné, bez výpisu jsem to ještě nezkoušel.

• 29. 4. 2007 0:52

Pavel (neregistrovaný)

Protože SVJ není podnikatelem, domnívám se, že se na něho nevztahuje zákaz výkonu funkce podle § 38l ObchZ. Rozumím tomu, když to požadují stanovy, ale jinak mi to z § 10/4 ZoVB nevyplývá.

To po Vás chtěl nějaký soud?

• 29. 4. 2007 18:56

HonzaT (neregistrovaný)

Jednou to nějaká úřednice chtěla, nedokázal jsem ji to rozmluvit. Ale taky si myslím, že v případě SVJ by to nemělo být.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).