Dobírka

• (neregistrovaný)

28. 4. 2007 9:23

Pokud obdržím zboží na dobírku, nedostávám doklad od pošty o zaplacení. Na vloženém daň. dokladu je platba: dobírkou. Musím mít k tomuto daň. dokladu ještě potvrzení o zaplacení a vydává jej doručovatelka? Jaké datum zdaň. plnění má uvádět dodavatel, pokud neví, kdy mi zásilka bude doručena?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 4. 2007 13:52

Ma (neregistrovaný)

Re: dobírka
      Daňový doklad bývá uvnitř balíčku - je tam napsáno - dobírkou - což už samo je potvrzení o vyplacení hotovosti, ještě tam i bývá - neplaťte - placeno hotově, no a DUZP je na vystavené faktuře, která by měla být v balíčku - popř. i může přijít zvlášť poštou.

• 29. 4. 2007 12:45

v (neregistrovaný)

Re: dobírka
      Vždy, když mi přijde zboží na dobírku, požádám poštu, resp. doručovatele o potvrzení o platbě a zatím vždy jsem ho dostala. Způsob úhrady - dobírka - na faktuře je pouze způsob úhrady, sám o sobě nemusí být úplně vždy dokladem o tom, že zboží bylo řádně uhrazeno a pokud narazíte při kontrole na pedanta, nemusí Vám to projít. Může se stát, že odesílatel místo do balíčku pošle doklad poštou a vy ho dostanete bez přímé vazby na zaplacení zboží.
      DUZP může být stanoveno i jako datum předání zboží k přepravě, protože datum doručení není předem známo. Další možností je zasílání zboží pouze s dodacím listem a následné vystavení faktury po obdržení úhrady.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).