Re: Odměna členu dozorčí rady
Podle obchodního zákoníku nárok má, když to schválí valná hromada.
Domnívám se, že ani město nemůže vydat předpis, že by nárok neměl.
Já seděl v DR s jedním starostou a ten se odměny vůbec nezříkal, ona ta odpovědnost je většinou větší než ta odměna (nebylo to v ČEZ :-)))
Hezký den
Vidím jen jednu nechutnost a to, že je v placené funkci jako místostarosta a je členem DR "městské" společnosti- zastupuje vlastníka jako člen VH a zároveň si kontroluje hospodaření společnosti jako člen DR. Mně se to zdá sice neetické, zavánějící střetem zájmu, ale můj názor je mi prd platný, když je právně vše olrajt. Nebo není ? V loni po volbách jsme byli ve stejné situaci, člen DR s.r.o. (městské) byl zvolen místostarostou a ve funkci člena DR nezůstal, ne že by sám odstoupil, ale byl odejít a mám pocit, že právě proto, že ve fukci místostarosty nemůže být členem této DR. Ale tohle je už možná zábrus do zákona o obcích. Co Vy na to, Pavlíku ? Zuzik
Když četba 128/2000 Sb. nepatří mezi mé oblíbené. Domnívám se ale, že tam zákaz výplaty odměn není.
Používat slovo neetické pro naše komunální politiky mi připadá, řečeno slovy žijícího klasika, poněkud úsměvné. :-))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 4. 2007 14:04
Prosím o radu.
Od 1.4.2007 máme v dozorčí radě nového člena, dosud jsme všem člěnům měsičně vypláceli odměnu za členství.
Teď nám jednoho člena odvolali a byl zvolen nový člen-ten je zároveň ve funkci místostarosty města.Má nárok také na odměnu nebo jako uvolněný funkc. nemá na ni nárok ??? Prosím o rychlou odpověď.
Děkuji.