OT: Ani kráva, ani kůň, že by účetnictví

• (neregistrovaný)

1. 5. 2007 10:22

Všem ahoj a krásný máj,
    nemohu, než se s Vámi podělit o svůj zážitek.
    Včera se mi dostalo do rukou "účetnictví" OSVČ, má nainstalovaný sftw na účetnictví, bohužel jsem z něho nemohla dostat, jestli opravdu vede účto anebo DE (duší je to DE), předkontance mu kdysi kdosi naházel do počítače,... říkám,kde máš závěrku? odpověď: no, to jsem vyjel nějaký papír a dal jsem ho daňovému poradci, aby mi udělal DaP. Ptám se, máš kopii DaP a "toho" papíru? no, nemá....říkám, opravdu jsi tam uvedl, že vedeš účetnictví? odpověď: nevím, to poradce ..... nemám se momentálně čeho chytit, protože zkonil co se dalo, navíc by mne zajímaly přílohy k DaP, pokud už vážně loni vedl podvojko (vzhledem k tomu, jak to vypadá, tomu nemůžu uvěřit) .... naštěstí se mi ten jeho letošek podařilo dostat na můj počítače, dokladů za tento rok zase není tak moc (i když je zatím v rukou nemám), tady se neúčtovalo např. o fakturách přijatých, ale pouze o platbách, např. 518/221, takže to dostal i do přiznání k DPH, nějaké počáteční stavy na účtech taky ne .. číselné řady se mu tam motají už z roku 2004,.....no těším se na ty papíry od toho poradce, na základě kterých dělal DaP a přehledy, zatím vím, že má OSVČ doplatit 24000,- na SP za loňský rok, ale vzhledem k tomu, že za 1.čtvrtletí nevykazuje žádný zázračný příjem a nevypadá na to, že by je měl i minulý rok, tak jsem zvědava....... netušila jsem, že něco, čemu kdosi říká účetnictví, může víc vykazovat znaky DE než se sluší a patří.
    Kdysi, když se rozpadala federace, akýsi Slovák prohlásil, že federácia je cosi ako kravokoň,.... vida, mně se poštěstilo setkat se s ním i v účetnictví.
    To jenom pro zpestření, ..... zase jeden živnostník ušetřil. Mějte se fajn.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).