Re: OT: Pronájem bytu - podvod?
1. jak vyslo najevo ze neni jeji ?
2. jak vite, ze je smlouva neplatna?
3. teprve az budete znat odpovedi na 1 a 2 muzete bud odstoupit nebo cinit jine kroky.
To ze byt neni jeji neznamena ze je smlouva neplatna. Pokud jste do toho dala svoje penize a nemate to ve smlouve osetrene tak mate smulu.
Je potreba vice informaci.
1. řekl mi to nynější soused, nasadil mi brouka do hlavy, tak jsem se paní zeptala. Ta skutečnost potvrdila a odkázala mě na skutečnou majitelku, se kterou ale nemá sepsanou smlouvu o pronájmu třetí osobě.
2. smlouva je podle mě neplatná, protože jako pronajímatel je uvedena ona paní, ne skutečná majitelka, která má na sebe byt napsaný i na katastru nemovitostí i na družstvu.
3. ve smlouvě náklady ošetřené nemám, takže mám tedy smůlu :-(
Cili podle 2 je opravdu neplatna, cili mate jedinou sanci, domluvit se s pravou majitelkou.
Milá Petro, dá se přece ověřit, zda je někdo majitelem bytu - od toho máme katastr nemovitostí. Ano, vaše smlouva je neplatná, protože vaše smlouva měla být o podnájmu (ne o pronájmu), a ta musí mít doložku o souhlasu majtele. Na paní bych podal trestní oznámení pro podvod § 250 tr.zák.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 5. 2007 13:40
Od jisté paní jsem si pronajala byt. Zhruba za 14 dní ale vyšlo najevo, že není její. Sepsali jsme jen dohodu o pronájmu, která je tudíž neplatná. Byt bylo třeba opravit, jisté náklady s tím spojené už jsem vynaložila. Mohu je vymáhat? Mohu od dohody odstoupit - stačí k tomu sepsání "odstoupení od dohody o pronájmu"? Podle mě je její jednání trestné.
Děkuji za radu.