Re: Fakturace v DE v EUR
Ano, ale pakliže vystavím fakturu v EUR, použiji pro přepočet na Kč určitý kurz k tomuto dni, ale v den zaplacení a zaúčtování do peněžního deníku jako příjem (v tomto případě i po několika týdnech) je kurz odlišný, tj. přepočet na Kč se liší od původního, uvedeného na faktuře. Mám tedy použít kurz, který je uvedený na faktuře, přestože je odlišný od kurzu, který je vyhlášený CNB pro den úhrady? Děkuji.
Re: Fakturace v DE v EUR
Ještě jsem zapomněla upřesnit, že úhrada je provedena v EUR na devizový účet.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 5. 2007 14:14
Dobrý den, jsem začátečnice a prosím o radu zkušené. Jde o fakturaci a účtování v eurech - jaký kurz ČNB použiji na faktuře - kurz ke dni vystavení nebo ke dni usk. zdanitelného plnění? Následně při zaúčtování v daňové evidenci účtuji v kurzu ke dni platby a případný kladný rozdíl jde do zdanitelných příjmů (zvyšuje základ daně fakturované částky - tj. zvyšuje základ daně z příjmů?) a naopak kurzovou ztrátou snižuji zanitelné příjmy (tj. základ daně z příjmů)? Děkuji za odpovědi.